Το βράδυ της Τρίτης στο πλαίσιο του 1ου ημιτελικού του Atlas Cup το Risko αντιμετώπισε τον Uncle Drew. Οι 2 ομάδες έδωσαν μια παράσταση για πολλούς ρόλους, καθώς οι πρωταγωνιστές ήταν πολλοί και για τις 2 ομάδες. 76-82 ήταν το τελικό σκορ με τον Uncle Drew να παίρνει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τους Chavaliers!

Οι 2 ομάδες έδειξαν τις διαθέσεις τους από το 1ο δεκάλεπτο. Πολύ πάθος, τρεξίματα, μάχες στην ρακέτα, σκληρές άμυνες και εύστοχα σουτ χαρακτήρισαν την περίοδο. 20-21 ήταν το επιμέρους σκορ με τον Uncle Drew να δημιουργεί μια ισχνή διαφορά 1 πόντου. 7 πόντους έβαλε για το Risko ο Κουκουλάς με τον Μάντακα να ακολουθεί με 5. 2 σερί τρίποντα έβαλε ο Ελευθεριάδης και 4 πόντους (από βολές) ο Πανταζής.

Στο ίδιο τέμπο κινήθηκε και η 2η περίοδος. Οι 2 ομάδες συνέχισαν να ανταλλάσουν καλάθια και να προσπαθούν (ανεπιτυχώς) η μία να επιβάλλει στην άλλη τον ρυθμό της. 15-16 ήταν το επιμέρους σκορ με το Risko να μένει πίσω με 1 καλάθι! Σειρά στο σκοράρισμα με 8 πόντους πήρε για τους γηπεδούχους ο Βασσάλος. Με 4 πόντους ακολούθησε ο αθλητικός Φλέγκας. Ο Παλτόγλου με 8 πόντους κράτησε μπροστά τον «Θείο». 5 πόντους έβαλε επίσης ο Χαλκιόπουλος!

Η μεγάλη ζημιά για το Risko έγινε στο 3ο δεκάλεπτο. Ο Uncle Drew πάτησε το πόδι στο γκάζι, έβαλε τα σουτ, έπαιξε ορθά αμυντικά και έφτασε στο +11! Το Risko πλήρωσε τα λάθη του αμυντικά, ενώ επιθετικά είχε πρόβλημα απέναντι στα ψηλά κορμιά του Drew. 16-25 ήταν το επιμέρους σκορ. Τον χαβά του με 6 πόντους συνέχισε ο Βασσάλος, με τον Φλέγκα να ακολουθεί με 5. 7 πόντους είχε για τον Uncle Drew ο Πούρος. 6 είχε ο απίστευτος και τρομερά αποδοτικός Παλτόγλου.

Το Risko πέρασε στην αντεπίθεση στην 4η περίοδο. Με πάθος, επιμονή και ταχύτητα θέλησε και προσπάθησε να γυρίσει τούμπα το ματς. Οι 11 πόντοι όμως ήταν εν τέλει πολλοί για τους πρωτοπόρους της Καισσαριανής. 25-20 ήταν το επιμέρους σκορ με την διαφορά να σταθεροποιείται στους 6 πόντους υπέρ του Uncle Drew που πήρε το εισιτήριο για το F4! Για τους νικητές 8 πόντους έβαλε ο Πούρος. 6 είχε ο clutch στις βολές Πολυχρονόπουλος. 9 πόντους είχε ο Μάντακας, 7 ο Βασσάλος και 6 ο Κουκουλάς για το Risko!

Mvp του αγώνα ήταν ο Σ. Πούρος με 16 πόντους, 10 ριμπάουντ (9-1), 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 31 λεπτά αγώνα. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Λ. Φλέγκας με 11 πόντους, 8 ριμπάουντ (5-3) και 2 ασίστ σε 20 λεπτά συμμετοχής!

Key player: Ο παράγοντας Χ ήταν ο Χ. Παλτόγλου με 19 πόντους, 3 ριμπάουντ (3-0), 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 28 λεπτά!

Το παιχνίδι κρίθηκε εν τέλει από το τρομερό 3ο δεκάλεπτο που έκανε ο Uncle Drew!