Στο πλαίσιο της πρεμιέρας του Atlasbasket Cup οι νεοεμφανιζόμενοι Roots υπέταξαν τα μόλις 5 διαθέσιμα Basxetonia με ομοβροντία από τα 6.75 , δείχνοντας διάθεση και αγωνιστικότητα !

Εξ αρχής οι γηπεδούχοι έδειξαν τις προθέσεις τους για γρήγορο παιχνίδι  και πολύ τρίποντο, με τον Τσαφαντάκη (9π) να σέρνει το χόρο και τους Μαράντο (6π), Σοκολάκη και Παπακωνσταντίνου (από 3 έκαστος) να ακουλουθούν εδραιώνοντας διψήφια διαφορά. Στην αντίπερα όχθη Μανιουδάκης και Κανιώτης (από 4π) απαντούσαν κατά διαστήματα, για το 22-12 του πρώτου δεκαλέπτου.

Δεν άλλαξε κάτι στη συνέχεια. Οι "Ρίζες" βάζοντας στην εξίσωση και τους Πάλλα (4), Μαζιώτη (2) στο ζωγραφιστό συνέχισαν τους κανονιοβολισμούς (Μαράντος, Σοκολάκης και Παπακωνσταντίνου από ένα τρίποντο), την ώρα που ο Στρατηγόπουλος (11π) κρατούσε τα Basxetonia κοντά με το σκορ να διαμορφώνεται σε 39-30 στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
 
Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές συνεχίστηκε ο αγώνας μετά την ανάπαυλα.  Η παρέα του Σοκολάκη με τους Μαζιώτη και Πάλλα (από 4π) ορεξάτους συντηρούσε διαφορές πέριξ των 10 πόντων. Στον αντίποδα Μανιουδάκης (6), Κανιώτης (4) κι ο Βαρδάκας με το buzzer beater τριποντάκι του στη λήξη της τρίτης περιόδου μείωσαν σε 53-45 στο τριαντάλεπτο.

Στα τελευταία δέκα λέπτα οι φιλοξενούμενοι με το δίδυμο Στρατηγόπουλου (8) και Μανιουδάκη (7) πλησίασαν στους 5 πόντους, αλλά από τη μία η κούραση από την άλλη η αποβολή του Βαρδάκα με πέμπτο φάουλ δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν ως την ανατροπή. Στην άλλη πλευρά Μαράντος (6) και Τσαφαντάκης (5) δήλωσαν παρόντες με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τους Roots να πανηγυρίζουν το τελικό 73 -64 !

Καλύτερος των νικητών MVP της αναμέτρησης με double double o Κώστας Μαράντος (15π, 3/5τρ,6ρ,4ασ, 2κλ, 3 λάθη). Τον ακολούθησε σε απόδοση όντας κλειδί της αναμέτρησης ο Δημήτρης Τσαφαντάκης (16π,7ρ ,1ασ,3 λάθη). Για τους αντιπάλους τους ξεχώρισε ο αλάνθαστος Νίκος Βαρδάβας (10π, 7ρ,2ασ & 4κλ).

Η στατιστική αποτυπώνει  έκδηλα τα συμβάντα στο παρκέ. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (51.4-51.1%) , 32-23% τρίποντα, υστερόντας στις βολές (31-50% βολές), πήραν τα ριμπάουντ (45-34), είχαν καλύτερη δημιουργία (16-14 ασιστ), ενώ έκαναν λιγότερα κλεψίματα (6-9), έχοντας  παραπάνω λάθη (15-8).

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Στην ευστοχία αλλά και στις ανάσες που είχαν οι νικητές.