Στο άνοιγμα της αυλαίας της 20ης αγωνιστικής της South Atlas League ΙΙ οι  Roots (5-13) φιλοξένησαν το βράδυ της Παρασκευής τους Beasleys (14-5) με τους δεύτερους να αποδίδουν εξαιρετικά στο δεύτερο ημίχρονο και να κατακτούν με άνεση το ροζ φύλλο που τους κατοχυρώνει στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Οι ομάδες συμβάδισαν στην πρώτη περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-7, όμως οι αντίπαλοι τους αντέδρασαν από τα 6.75 με τους Τσαφαντάκη (5), Γούλα (4) και τα τρίποντα των Παπακωνσταντίνου και Δεδεμάδη και παρά την απόδοση των Γιαννούλια (6) και Μόσχου (4) προηγήθηκαν με βραχεία κεφαλή (15-14) στο πέρας της.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Παπακωνσταντίνου (5) και Γούλας (4) σκόραραν για τις Ρίζες, ενώ στην άλλη πλευρά το ξέσπασμα του Α.Καραγιαννίδη (6π) έδωσε την πρωτοπορία στους Beasleys με 26-31 στο ημίχρονο.

Ολική αλλαγή σκηνικού είχαμε μετά την ανάπαυλα. Οι Beasleys μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια, με τον άχαστο Μόσχο (10π), τον ταχύτατο Δραγκιώτη (7π) και τις ασιστ των Καραγιαννίδηδων (που σημειώσαν από 4π έκαστος). Βρήκαν αντίσταση μόνο από τους Τσαφαντάκη (7) και Νικολαϊδη (5) και φεύγοντας στον αιφνιδιασμό έφτιαξαν διψήφια διαφορά που πήγε ως το +18 (38-56) στο τριαντάλεπτο.

Τα τελευταία δέκα λεπτά ήταν τυπική διαδικασία, με τις ομάδες να παίζουν απόλυτα ελεύθερο μπάσκετ. Ο Μόσχος (10 ακόμα πόντοι) συνέχισε το πάρτυ μαζί με τους Α.Καραγιαννίδη (5) και το τρίποντο του Γιαννούλια, ενώ στην αντίπερα όχθη οι Παπακωνσταντίνου (7), Σοκολάκης (4) και Νικολαϊδης (3) συνέβαλαν στο καθόλα δίκαιο τελικό 54-76 !

Τα στατιστικά περιγράφουν τα τεκταινόμενα της αναμέτρησης. Οι νικητές οριακά εκτέλεσαν καλύτερα εντός πεδιάς (δίποντα 50-54%, τρίποντα 16-17%) πλην των βολών (50-40%). Μάζεψαν τα ριμπάουντ (45-56), έχοντας περισσότερες ασιστ (14-27), ένα λιγότερο κλέψιμο (8-7) και συνακόλουθα ένα παραπάνω λάθος (8-9).

Mvp : Με triple double figures ο Άγγελος Καραγιαννίδης που είχε 17 πόντους, 21 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 4 κλεψίματα κι ένα λάθος. Πολυτιμότερος των ηττημένων ο αλάνθαστος Δημήτρης Τσαφαντάκης με 14 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Κλειδί : Και πρώτος σκόρερ ο Αλέξανδρος Μόσχος με 28 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα κι 1 λάθος.

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Οι νικητές πάτησαν το γκάζι στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού και δεν ξανακοίταξαν πίσω, βασιζόμενοι στην ταχύτητα και την αγωνιστική τους ισορροπία.