Για τη 19η στροφή της West Atlas League Ι το απόγευμα της Κυριακής οι έξι διαθέσιμοι Royals (9-7) αντιμετώπισαν τον πρωτοπόρο Uncle Drew (15-2), με τον δεύτερο να παίρνει άνετα τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την εξασφάλιση τη πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με το πόδι στο γκάζι ευστοχώντας σε οκτώ τριποντα με τους Πολυχρονόπουλο (13), Ελευθεριάδη, Πεζούλα και Κανδηράκη (από 6π έκαστος). Απέκτησαν διψήφια απόσταση τρέχοντας ασταμάτητα και παρά την προσπάθεια από τους Μότσιο (7), Φώτογλου (5) και Καραλή (4) στην άλλη πλευρά, προηγήθηκαν με 18-33 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο "Θείος" συνέχισε στον ίδιο υψηλό ρυθμό . Με πρωταγωνιστές τους Ορέστη, Μπονάτσο (από 5π) και το τρίποντο του Πεζούλα έφτασε ως το +20, όμως οι γηπεδούχοι αντεπιτέθηκαν με τους Μότσιο (9), Αρτινό (5), Καραλή (5) και τη βόμβα τριών πόντων του Μαργωμένου μειώνοντας σε 41-53 στο ημίχρονο.

Δεν άλλαξαν πολλά μετά την ανάπαυλα. Ο Drew διατήρησε τον έλεγχο του ρυθμού παίρνοντας σκορ από πολλούς (Κανδηρακης 6, Πολυχρονόπουλος και Μπονάτσος από 3) έχοντας πάντα διψήφια διαφορά. Ο Μότσιος (11π) στην αντίπερα όχθη έκανε οτι μπορούσε και οι "Βασιλικοί' με το τρίποντο του Κυριαζή μείωσαν σε 60-75 στο τριαντάλεπτο.

Στην τελευταία περίοδο οι ομάδες έπαιξαν απόλυτα ελεύθερο μπάσκετ. Για τους Royals ο Φώτογλου ανέλαβε το σκοράρισμα με 11 πόντους ενώ στην άλλη πλευρά Ορέστης (5), Ελευθεριάδης, Πολυχρονόπουλος (από 4) , Κάρμας και Κανδηράκης (από 3) συνέβαλαν στο καθόλα χορταστικό τελικό 76-96 !

Τα ομαδικά στατιστικά αποτυπώνουν την εικόνα των ομάδων στο παρκέ. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα ( δίποντα 43-52%, τρίποντα 24-42%, βολές 33-55%).Υστέρησαν στα ριμπάουντ (53-44), έδωσαν παραπάνω ασίστ (1-32), έκλεψαν πιο λίγες μπάλες (7-5) και είχαν περισσότερα λάθη (7-9).

MVP του παιχνιδιού ο αλάνθαστος Γιάννης Πολυχρονόπουλος με 23 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα . Καλύτερος για τους ηττημένους με double double ήταν ο Νίκος Μότσιος καταγράφοντας 29 πόντους, 17 ριμπάουντ και 1 λάθος.

Κλειδί του αγώνα : Ο επίσης "διπλός" Σπύρος Μπονάτσος έχοντας 10 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και δυο λάθη.

Που κρίθηκε το παιχνίδι: Στη διάφορα λύσεων, ταχύτητας και ευστοχίας των νικητών .