Για την τρίτη στροφή της North Atlasleague3 οι άνευ ήττας Rum & Gun φιλοξένησαν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ τους Φάδερς και πατώντας το γκάζι μετά το ημίχρονο διατηρώντας άνετα το αήττητο !

Αρχικά βέβαια η εικόνα ήταν διαφορετική. Οι ομαδες έπαιξαν αναγνωριστικά και με έμφαση στην άμυνα. Ο Καλυβιανάκης (4) ξεχώρισε για τους γηπεδούχους, ενώ ο Τσιλίκης (3π) ήταν ο πιο δραστήριος για τους αντιπάλους τους, με το πενιχρό 8-7 να είναι το σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου. 

Στη συνέχεια οι Rum & Gun ανέβασαν λίγο στροφές, με τους Γεωργόπουλο (4), Κλεάνθη και Βλάχο (από 3) ενώ η άμυνα τους περιόρισε τους Φάδερς σε μόλις 5 πόντους (Διονυσιώτης 3) με συνέπεια να φτάσουν στο +8 (20-12) στο ημίχρονο.

Μετά τη διακοπή οι γηπεδούχοι με το δίδυμο Καλυβιανάκη και Βλάχου (από 6π) σε κέφια πήραν διψήφια διαφορά παρά τα τρίποντα του Γεώργα (6π), για να βρεθούν στο +13 (34-21) στο τριαντάλεπτο.

Τα τελευταία δέκα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς οι Rum έπαιξαν ωραίο μπάσκετ με μπόλικα κλεψίματα αξιοποιώντας τους Βλάχο (8),Ρόζο (7) και Κλεάνθη (5) . Για τους φιλοξενούμενους ο Τσιλίκης (7π) έκανε ότι περνούσε απ' το χέρι του δίχως όμως να περιοριστεί η έκταση του σκορ, με το τελικό 54-32 να χαρακτηρίζεται απόλυτα δίκαιο.

Στα στατιστικά της αναμέτρησης οι νικητές σούταραν καλύτερα( 37-26% δίποντα, 16-10% τρίποντα, 58-41% βολές). Υστέρησαν λίγο στα ριμπάουντ (38-42), έδωσαν παραπάνω ασιστ (13-8), είχαν τετραπλάσια κλεψίματα (16-4) και αρκετά λιγότερα λάθη (10-22).

Mvp του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Βλάχος με 17 πόντους, 9 ριμπάουντ , 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 κοψίματα και 4 λάθη. Για τους ηττημένους προσπάθησε περισσότερο ο Δημήτρης Διονυσιώτης με 7 πόντους, 18 ριμπάουντ , 2 ασίστ, 3 κλεψίματα και 7 λάθη.

Key player: Ο Μανώλης Καλυβιανάκης με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ , 4 κλεψίματα και 2 λάθη.

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Οι νικητές ανέβασαν την απόδοση τους στο δεύτερο μισό του αγώνα και πήραν εύκολα το δίποντο.