Για την πρώτη φάση του Atlasbasket Cup οι Skylarlers αντιμετώπισαν στο Sala Sport τη La Mafia και μετά από ένα παιχνίδι όπου κυρίαρχο ρόλο είχαν οι άμυνες επικράτησαν δύσκολα παίρνοντας με το σπαθί τους την πρόκριση στην επόμενο γύρο !

Οι ομάδες ξεκίνησαν συμβαδίζοντας καθόλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου παίζοντας αναγνωριστικό παιχνίδι με έμφαση στα μετόπισθεν. Για τους γηπεδούχους ο Μπερδεμπές (6) ήταν ο μηχανοδηγός  την ώρα που Χάρτιος (4) και Νίτσιος (3) σκόραραν για τους αντιπάλους τους  για το 10-9 στο τέλος του.

Στη συνέχεια οι Skylarkers ανέβασαν στροφές με τον ασταμάτητο Μπερδεμπέ (11) και τις τρίποντες οβίδες του Μπατσιάκου (6), όμως οι Κατσούδας (5) και Σαμαντάς (3) απάντησαν για τους "Μαφιόζους", με τον δείκτη του σκορ να είναι στο 28-21στη λήξη του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε ο ρυθμός. Παρότι η αγωνιστική ένταση ήταν μεγάλη, η αποτελεσματικότητα των ομάδων ήταν περιορισμένη, πράγμα λογικό βέβαια λόγω πρεμιέρας. Μπερδεμπές (4) και Αλεξανδρής (3) ήταν οι πιο "ανύσηχοι" για τους Skylarkers,ενώ στην αντίπερα όχθη οι Κατσούδας (6) και Ζυγομήτρος (3) προσπάθησαν από τα 6.75 μειώνοντας ως το -1, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με 38-34.

Στα τελευταία δέκα λεπτά είχαμε ναι μεν ντέρμπι , αλλά με μπάσκετ που θύμιζε παιδικό πρωτάθλημα. Η κούραση ήταν εμφανής και στις δύο ομάδες. Οι μεν της La Mafia σκόραραν μόνο με βολές (Χάρτιος 3) και μείωσαν σε 38-37, για τους δε γηπεδούχους ήρθε ο Παπαγεωργίου μετά από 9 λεπτά αφλογιστίας να σκοράρει, εμ τους αντιπάλους τους να χάνουν τις τελευταίες ευκαιρίες και το τελικό 40-37 να βρίσκει χαρούμενη την παρέα του Μπουλούτσικου !

Mvp της αναμέτρησης ήταν ο Αλέξανδρος Μπερδεμπές (21π, 5ρ,1ασ,7κλ & 2 λάθη).
Καθοριστικός ως Κλειδί του αγώνα ήταν ο αν΄λάνθαστος Γιάννης Αλεξανδρής (5π,5ρ,1κλ).
Για την Mafia πιο αποτελεσματικός ήτνα ο Γιάννης Λάζος (8π,3ρ,1ασ, 2λάθη).
 
Τα ομαδικά στατιστικά αναπαριστούν τα δεδομένα εντός των γραμμών. Οι νικητές σούταραν  καλύτερα (31-26% δίποντα, 52-37% βολές) εκτός του τριπόντου (15-37%). Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (31-23), υστέρησαν στις τελικές πάσες (2-10), είχαν παραπάνω κλεψίματα (12-7) και είχαν συνακόλουθα λιγότερα λάθη (10-14).
 
Που κρίθηκε το παιχνίδι : Στη διάθεση και την ψυχραιμία των νικητών στο τέλος