Στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της East Atlasleague1 το βράδυ της Κυριακής οι Soupa Stars (3-1) υποδέχθηκαν την Ακαδημία (4-1) και παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ υποχρέωσαν τους πρωταθλητές στη δεύτερη τους ήττα πιάνοντας τους στη βαθμολογία.

Ξέφρενος ήταν ο ρυθμός και από τις δύο ομάδες αρχικά. Το κουαρτέτο Ζαντιώτη (7), ΝΙκολαϊδη (6), Μεσεδάκη (5) και Πατσαβού (4) πρωταγωνίστησε για τους γηπεδούχους. Στην άλλη πλευρά  ο Μοδάκης (10) έδινε το σύνθημα ακολουθώντας, για το 24-20 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι Soupa Stars δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με τον Ζαντιώτη να είναι ασταμάτητος (14π) και τον Ποταμίτη (7) νε συνεπικουρεί ήταν καυτοί στην επίθεση. Η Ακαδημία βρήκε λίγα ... από πολλούς (Αναγνωστόπουλος, Βιδάκης, Μοδάκης, Τζουρτός, Σαραντόπουλος και Βόμβας από 3 πόντους έκαστος)  μένοντας πίσω με 51-38 στο ημίχρονο.

Οι πρωταθλητές μπήκαν δυνατά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης μειώνοντας την απόσταση χάρη στον Στεφανέα (7) και το τρίποντο του Γιαπούλη αλλά μετά το πεντάλεπτο η παρέα του Νικολαϊδη ανέκαμψε χάρη στον Μεσεδάκη (8π), με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με 67-54.

Στα τελευταία δέκα λεπτά η Ακαδημία προσπάθησε να επιστρέψει, με τους Σταυρόπουλο , Μοδάκη (από 5π) και Κουτσαύτη (3π), πλησίασε μεν, αλλά όχι αρκετά καθώς οι Soupa διαχειρίστηκαν με ψυχραιμία και προσοχή τις κρίσιμες κατοχές και με τους Ζαντιώτη (6 ακόμα πόντοι) και Μεσεδάκη (4) εξασφάλισαν την πολύτιμη νίκη με το συνολικά δίκαιο 82-73.

Τα στατιστικά αναπαράγουν ότι παρατηρήσαμε στο παρκέ. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 55-35%, τρίποντα 31-22%) εκτός των βολών (63-72%). Πήραν τα ριμπάουντ (42-41), μοίρασαν πιο λίγες τελικές πάσες (15-19), είχαν ένα λιγότερο κλέψιμο (8-9) καθώς και παραπάνω λάθη (15-12).

MVP του αγώνα ήταν με ένα εκκωφαντικό double double ο Ιάσονας Μεσεδάκης που πέτυχε 21 πόντους και είχε 18 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, ένα κόψιμο και ένα λάθος. Προσπάθησε περισσότερο για τους ηττημένους ο Αλέξανδρος Μοδάκης (20π,8ρ,3ασ,1κλ, 1 κοψ και 1 λάθος).

Παίκτης «κλειδί» ο αεικίνητος Δημήτρης Ζαντιώτης με 31 πόντους, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 5 λάθη.

Το παιχνίδι κρίθηκε στην εξαιρετική απόδοση του διδύμου Ζαντιώτη - Μεσεδάκη που πέτυχαν μαζί 53 πόντους !