Στο άνοιγμα της αυλαίας της έκτης αγωνιστικής της South Atlasleague1 το βράδυ της Παρασκευής στον Κορυδαλλό οι Southerns (1-3) υπόδεχτηκαν τον Αστέρα (0-5) και βάζοντας τις βάσεις από το ξεκίνημα του παιχνιδιού βασιζόμενοι στα γρήγορα πόδια και την καλύτερη χημεία κατέκτησαν τη δεύτερη τους νίκη στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με τσίτα τα γκάζια εκκινώντας με ένα 10-0 χάρη στους Χαλά (6) και Τσέκα (4), ενώ στην άλλη πλευρά πέτυχαν από ένα καλάθι μόνο οι Καπέκας και Σπυρίδης, με τον δείκτη του σκορ να διαμορφώνεται σε 12-4 τα πρώτα δέκα λεπτά.

Οι Southerns διατήρησαν τον ίδιο ρυθμό τρέχοντας ένα 9-0 με την τριπλέτα Μανίκα (5), Μ. & Λ. Πετρογεωργάκη (από 4) αποκτώντας διψήφια διαφορά. Στην αντίπερα όχθη ο Αστέρας έβγαλε αντίδραση με την παρουσία του νεοεμφανιζόμενου Τετράδη (6π) και την ενέργεια που κατέθεσε ο Καλός (5) και μαζί με την τριποντάρα του Σπυρίδη διαμόρφωσαν το 30-23 του ημιχρόνου.

Οι "κόκκινοι" μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν τη μπουγάδα μετά την ανάπαυλα και με σερί 14-0 με πρωταγωνιστές τους Τσέκα (10) και Χαλά(6) έφτασαν ως το +21, με τον τελευταίο να αποβάλλεται. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και με το δικό τους επιμέρους 4-16 με το δίδυμο Σπυρίδη (7) - Νότα (6) βασίστηκαν στα τρίποντα για να μειώσουν στους επτά. Ο Σιγάλας (5π) όμως δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν περαιτέρω, για το 53-40 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στην τελική ευθεία ο Μανίκας έκανε τα πάντα για τους γηπεδούχους. Έβαλε 9 πόντους, μάζεψε ριμπάουντ κι ήταν ο κύριος υπεύθυνος που η διαφορά έφτασε στο +18. Στον αντίποδα ο bomber Νότας πρόσθεσε άλλο ένα τριποντάκι (συνολικά 4), με το τελικό 62-49 να είναι δίκαιο.

Στα ομαδικά στατιστικά οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (41-28%) και βολές (43-40%), παρά τρίποντα (17-27%). Υστέρησαν στα ριμπάουντ (46-50), έδωσαν παραπάνω ασίστ (17-12), έκλεψαν διπλάσιες μπάλες (18-9) και ως εκ τούτου υπέπεσαν σε λιγότερα λάθη (12-17).

Mvp :  Με σχεδόν triple double o παίκτης ορχήστρα Σωτήρης Μανίκας  που είχε 16 πόντους, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 6 κλεψίματα και 2 λάθη! Πολυτιμότερος των φιλοξενουμένων στην πρώτη του εμφάνιση ο "Κούκοτς του Αιγάλεω" Δημήτρης Τετράδης με 8 πόντους, 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 κοψίματα και 2 λάθη.

Κλειδί : Ο εξίσου διπλός πύργος Άγγελος Τσέκας με 16 πόντους, 14 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα και 2 λάθη.

Που κρίθηκε ο αγώνας : Στην ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των νικητών !