Η Deportivo Faliro είχε εξαιρετικό ρυθμό και πολύ καλά ποσοστά. Για 20 λεπτά όμως. Μετά…  ρίσκαρε, άφησε χώρους στους Southerns και η διαφορά 26 πόντων του ημιχρόνου κόντεψε να γίνει… μηδέν, όμως ο Χαλάς αστόχησε μόνος του σε lay up λίγο πριν το φινάλε και δεν έγινε τελικά η ανατροπή, με τους Φαληριώτες να φτάνουν στο 15-3 στον Νότιο όμιλο της League 1 (στο 7-10 οι «Νότιοι»).

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πολύ καλός στο ξεκίνημα, με τους Τσέκα, Νικητόπουλο, Σιγάλα να έχουν χώρους αρχικά για τους Southerns, όμως η Deportivo ήταν πιο εύστοχη και στηριζόμενη περισσότερο στον Ράνη μπήκε μπροστά (16-22 δεκάλεπτο), ενώ οι Μαρούσος, Παύλου, Φιλιππάκης ανέβασαν απόδοση και της έδωσαν το προβάδισμα 26 πόντων μέχρι το ημίχρονο (22-48), αφού οι γηπεδούχοι κόλλησαν για 9 λεπτά χωρίς πόντο!

Αυτά όλα άλλαξαν από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά, με τους «άσπρους» να χάνουν την συγκέντρωσή τους και να  πετυχαίνουν μόνο 5 πόντους, έχοντας από την άλλη τους «κόκκινους» να πλησιάζουν στους 8, με τα καλάθια από Σιγάλα, Νικητόπουλο, Χαλά (45-53 στο 30’) και να συνεχίζουν με ανάλογη απόδοση στο τέταρτο δεκάλεπτο, φτάνοντας μέχρι το -2 στα 42’’ πριν τη λήξη (61-63), εκεί που ο Χαλάς έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και η τύχη ήταν με το μέρος της Ντεπορτίβο, που κράτησε το προβάδισμα και παρέμεινε στη δεύτερη θέση του ομίλου.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Εμμανουήλ Ράνης με 25 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ από τους «Σάουθερνς» ξεχώρισε ο Άγγελος Τσέκας με 10 πόντους, 14 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 1 ασίστ.

Παίκτης-κλειδί ήταν ο Αντώνης Μαρούσος με 16 πόντους, 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 μπλοκ και 2 κλεψίματα, όπως το ίδιο θα λέγαμε (αν οι γηπεδούχοι είχαν γυρίσει τελικά το παιχνίδι) για τον Στέλιο Σιγάλα, που είχε 24 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Το ματς κρίθηκε στο εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο της Deportivo και στα… βασικά που έκαναν οι παίκτες του Μαρινάκη στο δεύτερο ημίχρονο, ίσα ίσα για να μείνει το προβάδισμα σε αυτούς.