Με το… καταιγιστικό ξεκίνημά τους και ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο, οι Red Rock (14-6) λύγισαν την πεντάδα των Southerns (με 8-12, τερμάτισαν 7οι) και εξασφάλισαν την 4η θέση του Νοτίου ομίλου της League 1, περιμένοντας τώρα (εκτός απροόπτου) τους Kavlanta Hawks από τον Δυτικό όμιλο για τα Playoff, ενώ οι «Νότιοι» ξέρουν σίγουρα ότι θα αντιμετωπίσουν την Παρτουζάν.

Στο πρώτο τρίλεπτο λοιπόν, οι Σαράντου, Μπερδεμπές, Στεφάνου και Πέππας έκαναν «πάρτυ» στην επίθεση, αφού οι Southerns μπήκαν σχετικά χαλαροί στο παρκέ και το 0-12 τους έδωσε «αέρα», με τους γηπεδούχους να παίρνουν μπρος μετά το τετράλεπτο και να μειώνουν στο 14-23 του δεκαλέπτου, ενώ τα ποσοστά τους ανέβηκαν λίγο και το ημίχρονο έκλεισε στο 25-31, αφού οι αλλαγές των Rock άργησαν να ζεσταθούν και δεν μπήκαν πολλά σουτ.

Η κατάσταση έγειρε και πάλι προς την πλευρά των Red στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους Σαράντου, Στεφάνου να ανεβάζουν τη διαφορά και τον Καυκά να μοιράζει τάπες (3), δυσκολεύοντας τους «Σάουθερνς» (33-58 στο 30’), οι οποίοι έπαιξαν καλύτερη άμυνα στη συνέχεια, χωρίς όμως στην επίθεση να μπορέσουν οι Παπαδόπουλος, Χαλάς και Κοντόπουλος να αλλάξουν κάτι ουσιαστικό και το τελικό 44-65 καθησύχασε τον κόουτς Μαστόρο, που είδε τους Rock σε καλή κατάσταση ενόψει Playoff.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Γιάννης Σαράντου με 21 πόντους, 8 ασίστ, 7 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, ενώ από τους Southerns ξεχώρισε ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 3 ασίστ.

Παίκτης – κλειδί για τους Red ήταν ο Στέφανος Στεφάνου, που με τα δύο τρίποντά του (είχε 3 συνολικά) ανέβασε τη διαφορά για τους νικητές στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, σημείο που είχαν πλησιάσει οι «Νότιοι» και φαινόταν ότι ίσως γυρίσει το ματς.

Το ματς κρίθηκε βασικά στις ισορροπίες των πάγκων, αφού οι Southerns είχαν μόνο πέντε παίκτες διαθέσιμους, σε αντίθεση με τον «Κόκκινο Βράχο» που είχε αλλαγές και επιλογές για όλες τις θέσεις, κάτι που διαχειρίστηκε όπως έπρεπε για να φτάσει στη νίκη.