Στο «Ολυμπιακό Στάδιο», οι Squidballz αντιμετώπισαν τους Chavaliers για τη 14η αγωνιστική της Atlas League 1 (Βορράς), με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 74-59 και να παραμένουν μόνοι και αήττητοι στην κορυφή.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και ο Θεοδώρου έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι από τα 6.75 και μετρώντας ήδη τρία εύστοχα μέχρι τα μισά της πρώτης περιόδου, έχοντας δώσει προβάδισμα με 15-6 στην ομάδα του. Τα «χταπόδια» δεν έριξαν τον ρυθμό τους και με καλάθι του Μανιού από κοντα, η διαφορά πήγε για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό (17-6). Στην επόμενη φάση στην επίθεση μάλιστα, μία εξαιρετική no-look πάσα από τον Καλαποθαράκο… μετατράπηκε σε ασίστ και πάλι από τον Μανιό για το 19-8, προτού ο Δημητρίου με τρίποντο στείλει τη διαφορά (22-8) στην μεγαλύτερη τιμή που είχε σε ολόκληρο τον αγώνα για τους «Squid».

Το τελευταίο λεπτό του πρώτο δεκαλέπτου έκλεισε με πέντε συνεχόμενους πόντους για τους Chavaliers. Ένα τρίποντο από τον Σιαμήτρο και ένα δίποντο στον αιφνιδιασμό από τον Σ. Αντωνόπουλο, διαμόρφωσαν το 22-13.

Η δεύτερη περίοδος συνεχίστηκε όπως τελείωσε η πρώτη, με τους Χαβς να καταφέρνουν με μεγάλο τους «όπλο» την άμυνά τους να φέρουν τούμπα το σκορ.Ο Λογοθέτης με τρίποντο μείωσε στους τέσσερις (22-18), διευρύνοντας το σερί της ομάδας του στο 10-0, ενώ λίγο αργότερα ο Τριανταφύλλου με μία προσωπικη φάση, αφού έκλεψε στην άμυνα και στην άλλη πλευρά του παρκέ πέτυχε καλάθι, ισοφάρισε σε 24-24. Στην επόμενη φάση μάλιστα, ο έμπειρος ψηλός που έδωσε πολλές λύσεις από την ώρα που πάτησε παρκέ, έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με νέο του καλάθι (24-26). Οι δύο ομάδες τελικά οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με σκορ 28-33.

Το Β΄μέρος συνεχίστηκε με τους Chavaliers να ελέγχουν τα ηνία του αγώνα. Ο Τσιώμος που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, έδωσε ασίστ στον Ντάση που και αυτός ανέβασε στροφές, για εύστοχο τρίποντο του τελευταίου και στην επόμενη φάση ο Τσιώμος με έμμεσο τρίποντο… έστειλε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερα για την ομάδα του (41-30). Σειρά είχε ο Λογοθέτης με νέο καλάθι και φάουλ να ανεβάσει κι άλλο το σκορ (44-30) και έπειτα ο Ντάσης με δύο συνεχόμενα τρίποντα να εκτοξεύσει» τη διαφορά στο +19 (50-31). Το γκολ-φάουλ από τον Μάνιο (34-50), βρήκε απάντηση από τον Π. Αντωνόπουλο που ευστόχησε για τρεις (53-34).

Κάπου εκεί οι Squidballz «ξύπνησαν» και ο Θεοδώρου πέτυχε έξι πόντους με δύο τρίποντα (44-58), ενώ η τάπα του Καλαποθαράκου στον Τζιγκουνάκη… πέρα από θέαμα, πρόσφερε και πίστη στην ομάδα του πως μπορούν.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με το σκορ στο 45-58. Ο Ντάσης με ρεσιτάλ ευστοχίας στο δεύτερο μέρος και με δύο συνεχόμενα τρίποντα άνοιξε και πάλι την ψαλίδα για τους Χαβς (66-48), αλλά αυτή την φορά οι Squid είχαν απάντηση με ένα σερί 9-0 που στηρίχθηκε στα σουτ τριών πόντων από τον Θεοδώρου και έριξαν τη διαφορά και πάλι κάτω από τους δέκα (57-66). Η προσπάθεια τους για ανατροπή όμως δεν είχε συνέχεια καθώς ο χρόνος «τελειώνε» και μόνο σύμμαχος δεν ήταν για τους γηπεδούχους, με το τελικό 59-74, να βρίσκει τους Chavaliers μόνους και αήττητους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

MVP: Ο Βαγγέλης Λογοθέτης πραγματοποίησε double-double με 14 πόντους και 18! ριμπάουντ, όντας ο MVP της ομάδας του. Επίσης έπαιξε σπουδαίες άμυνες, ενώ έδωσε και τρεις ασίστ και όλα αυτά για μόλις ένα λάθος, συγκεντρώνοντας 20 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Παίκτης κλειδί: Ο Παναγιώτης Ντάσης ήταν καθοριστικός στην αναμέτρηση και τα πέντε εύστοχα τρίποντα του στο δεύτερο ημίχρονο (συνολικά 17 πόντοι), βοήθησαν την ομάδα του να χτίσει διψήφιες διαφορές. Επιπλέον μάζεψε τρία ριμπάουντ, έδωσε τέσσερις ασίστ και δεν έκανε κανένα λάθος στο παιχνίδι, μαζεύοντας +16EFF.

Από τους Squidballz ξεχώρισε ο Ανδρέας Θεοδώρου με 27 πόντους (8/16τρ), δύο ριμπάουντ, μία ασίστ, δύο κλεψίματα, όντας όμως απελπιστικά μόνος στην επίθεση της ομάδας του. Συγκέντρωσε 11 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Που κρίθηκε το ματς: Το επιμέρους 20-6 υπέρ των Chavaliers στο δεύτερο δεκάλεπτο, πέρα από τον να δώσει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους… τους έδειξε πως αν θέλουν να φτάσουν στο 14ο ροζ φύλλο αγώνα, θα πρέπει να το κάνουν μέσα από την άμυνά τους.