Με φόρα μπήκε στο καλοκαιρινό τουρνουά η Ποσειδωνία το βράδυ της Τρίτης στον Κορυδαλλό όταν στο πλαίσιο της πρεμιέρας της South-West Summer Atlas League I επικράτησε με άνεση απέναντι στους Ρούκουνες !

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά προηγούμενοι με 11-0 με την τριπλέτα Ρέπα (9), Αθανασάκη (7) και Μεϊδάνη (6) να σκοράρει με όλους τους τρόπους. Οι αιφνιδιασμένοι αντίπαλοι τους αντέδρασαν μετά το πεντάλεπτο σκοράροντας με τον Χρυσοσπάθη (4) και τα τρίποντα των Μαλάκη και Κάζα, με την απόσταση ωστόσο να παραμένει σε διψήφια τιμή (25-12) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η Ποσειδωνία κυριάρχησε στο παρκέ και στη δεύτερη περίοδο με την ίδια συνταγή. Τη σκυτάλη στην επίθεση παρέλαβε ο Δεδούσης (6) με τον Σπηλιωτόπουλο (3), με τη διαφορά να φτάνει στο +21, πριν οι Ρούκουνες μείωσουν με τα τρίποντα των Μπάζιου και Πανόπουλου, για το 38-24 του ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν μετά την ανάπαυλα με τους Χρυσοσπάθη (6π) και Μπάζιο (4π) δραστήριους όμως οι "μπλέ" έχοντας αγωνιστικό ρυθμό καθώς μόλις προχθές έπαιξαν στα πλει-οφ της Α1 αξιοποίησαν τον Αθανασάκη (8π) που μαζί με τους Μεϊδάνη, Ρέπα (από 4π) και ένα ακόμα τρίποντου του Σπηλιωτόπουλου προηγήθηκαν με 59-39 στο τριαντάλεπτο.

Στην τελική ευθεία το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Για τους Ρούκουνες πιο παραγωγικοί ήταν οι Χατζάκης (6π), Χρυσοσπάθης (4) και Πανόπουλος (3), ενώ οι Ρέπας (6), Αθανασάκης και Καραβάκης (από 3π) διαμόρφωσαν το απόλυτα δίκαιο τελικό 73-54.

Στα ομαδικά στατιστικά οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 46-32%, τρίποντα 50-31%, βολές 59-54%), υστέρησαν στα ριμπάουντ (35-43), ήταν πιο δημιουργικοί (24-13 ασιστ), είχαν παραπάνω κλεψίματα (10-3) και μπλοκ (2-5), ενώ υπέπεσαν στα μισά λάθη (5-10).

Mvp αναδείχθηκε με double double ο Μπάμπης Αθανασάκης έχοντας 21 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 ασιστ και 2 λάθη. Aπό τους ηττημένους ξεχώρισε ο  Γιώργος Χρυσοσπάθης με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 μπλοκ και 1 λάθος.

Κλειδί της αναμέτρησης ήταν ο αλάνθαστος Κώστας Ρέπας με 18 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασιστ και 2 κλεψίματα.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο ρυθμό και την αγωνιστική ετοιμότητα των νικητών !