Για την πρεμιέρα της South-West Summer Atlas League I, ο Φωκιανός υποδέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Ίλιον τους Royals και μετά από μία συναρπαστική μάχη, κέρδισε με το τρίποντο του Ευμορφόπουλου , 14 δευτερόλεπτα πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης ξεκινώντας επιτυχημένα τις υποχρεώσεις του στο θερινό τουρνουά.

Ισορροπημένα ξεκίνησαν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι βασίστηκαν στο δίδυμο Μότσιου (10) και Φωτεινού (7) χωρίς να σκοράρει άλλος, ενώ οι αντίπαλοι τους είχαν ως πρωταγωνιστές τους Παπαντώνη (8), Ευμορφοπουλο (5) και Δαμανάκη (4) παίρνοντας το προβάδισμα με 20-17 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Το μπρα-ντε-φερ διατηρήθηκε και στη δεύτερη περίοδο. Οι Royals με τον Μότσιο (10) να είναι ασταμάτητος ακολουθούσαν κατά πόδας τον Φωκιανό που τα τελευταία δύο λεπτά με σερί 6-0 και καλύτερους τους Παπαντώνη (7), Δαμανάκη (4) και Τζουρτό (3), πήρε την πρωτοπορία με το ημίχρονο να κλείνει με 35-31.

Οι "Βασιλικοί" αντεπιτέθηκαν μετά την ανάπαυλα. Το second unit βοήθησε (Μοσκιού 4, Α.Καραλής 2) και τα τρίποντα των Μαργωμένου και Φωτεινού, μαζί με τον Μότσιο (4), με σερί 9-0 τους έφεραν στο +6. Στον αντίποδα, Δαμανάκης και Τζουρτός (από 3π) κράτησαν τους "μπλέ" κοντά με το σκορ να διαμορφώνεται σε 44-49 στο τριαντάλεπτο.

Οι Royals έδειξαν να έχουν το πάνω χέρι στην τέταρτη περίοδο όταν προηγήθηκαν με +9 (51-60), χάρη στα τρίποντα του λαμπερού Φωτεινού (8π) και του Μαργωμένου (3), ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Οι Τζουρτός (6), Παπαντωνίου (5) και Δαμανάκης (4) το γύρισαν απαντώντας με το δικό τους 7-0. Ο Μότσιος με 2/2 βολές στο τελευταίο λεπτό έκανε το 62-64 για να έρθει ο Ευμορφόπουλος , που νωρίτερα είχε σημειώσει ένα κρίσιμο τρίποντο, να βάλει το πιο καθοριστικό από τις 45 μοίρες, στα 14" ! Ο Σ.Καραλής θέλησε να τον μιμηθεί, χωρίς επιτυχία , με τον Φωκιανό να πανηγυρίζει το τελικό 65-64 !

Τα ομαδικά στατιστικά καθρεφτίζουν το ντέρμπι που παρακολουθήσαμε. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα βολές (46 -33%) και δίποντα (46-45%), πλην του μακρινού σουτ (27-32% τρίποντα). Πήραν τη μάχη των ριμπάουντ (40-37), έδωσαν πιο πολλές ασίστ (18 -15), έκαναν ένα παραπάνω κλέψιμο (7-6) και είχαν τα ίδια λάθη (από 11).

MVP αναδείχθηκε με double double o Φώτης Ευμορφόπουλος. Είχε, πέραν του νικητήριου τριπόντου, 11 πόντους, 16 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και δύο λάθη. Καλύτερος από τους ηττημένους εξίσου με double double ήταν ο Νίκος Μότσιος με 26 πόντους, 14 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και ένα λάθος.

Κλειδί της αναμέτρησης και πρώτος σκόρερ της ομάδας του ήταν ο Θανάσης Παπαντώνης που κατέγραψε 21 πόντους, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Σε ένα παιχνίδι που άξιζε να επικρατήσουν εξίσου και οι δύο, οι νικητές είχαν την καλύτερή τους στιγμή στο τέλος κατακτώντας το ροζ φύλλο !