Την παρθενική τους νίκη στο πλαίσιο της δεύτερης στροφής της South West Summer Atlas League I πέτυχαν το βράδυ της Πέμπτης στο Sala Sports Club οι Ρούκουνες υποδεχόμενοι τους Royals, καθώς ήταν πιο γρήγοροι και έχοντας περισσότερα καλά διαστήματα έφτασαν στο πρώτο ροζ φύλλο !

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά προηγούμενοι με 16-3 σκοράροντας με όλους τους τρόπους με τον Ράνη (10π) πρωταγωνιστή και τους Χρυσοσπάθη (4), Μπάζιο και Πανόπουλο (από 3π). Οι αιφνιδιασμένοι αντίπαλοι τους αντέδρασαν μετά το πεντάλεπτο απαντώντας από τα 6.75 με τον Μαργωμένο (11) και τον Οικονόμου (3), μειώνοντας σε 24-16 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια. Οι φιλοξενούμενοι ανταποκρίθηκαν καλύτερα στις συνθήκες του αγώνα χάρη στη ζώνη που έπαιξαν και με το δίδυμο Φωτεινού (7) και Σ. Καραλή (6) έμειναν κοντά στο σκορ. Στον αντίποδα ο Μιχαηλίδης (6π) διατήρησε την πρωτοπορία για τους Ρούκουνεςπου ολοκλήρωσαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 37-31.

Ο Μαργωμένος μπορεί να μείωσε στους τρεις για τους Royals αμέσως μετά την ανάπαυλα όμως οι "Ρουκ" ήταν χάρμα ιδέσθαι. Με επιμέρους 17-2 και πρώτα βιολιά τους Στεφανίδη και Μπάζιο (από 6π) έφτασαν στο +18, για το 54-38 στο πέρας της τρίτης περιόδου.

Έχοντας βάλει το νερό στ' αυλάκι η παρέα του Πανόπουλου διαχειρίστηκε τη διαφορά δίχως να απειληθεί χάρη στους Μιχαηλίδη (5), Ράνη και Μαλάκη (από 3π), Στον αντίποδα ο Φωτεινός (9π) έκανε ότι περνούσε απ' το χέρι τους για τους "Βασιλικούς" όπως κι ο Μαργωμένος (5π) με συνέπεια το απόλυτα δίκαιο τελικό 70-58.

Στα ομαδικά στατιστικά οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (40-39%) και βολές (55-26%), παρά τρίποντα (35-36%), μάζεψαν τα ριμπάουντ (37-33), ήταν πιο δημιουργικοί (14-10 ασιστ), είχαν παραπάνω κλεψίματα (5-3) και μπλοκ (2-0), ενώ υπέπεσαν σε λιγότερα λάθη (7-10).

Mvp αναδείχθηκε με double double ο Μανώλης Ράνης έχοντας 13 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος. Aπό τους ηττημένους ξεχώρισε με double double ο Βασίλης Φωτεινός με 18 πόντους, 12 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

Κλειδί της αναμέτρησης ήταν ο Νίκος Μιχαηλίδης με 11 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

Το παιχνίδι κρίθηκε στην ταχύτητα και το γεμάτο ρόστερ των νικητών !