Για την τρίτη αγωνιστική της South West Summer Atlas League 1 το βράδυ της Πέμπτης οι Royals φιλοξένησαν στο Sala Sports Club τους Kavlanta Hawks. Oι δεύτεροι πέτυχαν την πρώτη τους νίκη χάρη στο δυναμισμό τους και το καλό φίνις στην τελική ευθεία.

Πόντο - πόντο κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο για τις ομάδες. Οι γηπεδούχοι με τον Δέδε (9π) να δημιουργεί ρήγματα συμβάδιζαν απέναντι στους Αραβανή (5) και Κρομμύδα (4), με το σκορ να είναι στο 14-13 στο τέλος του.

Στο ίδιο αγωνιστικό μοτίβο κύλησε και η δεύτερη περίοδος. Οι Royals βρέθηκαν στο +6 χάρη στα τρίποντα των Οικονόμου (8π) και Μαργωμένου (3), όμως τα "Γεράκια" ανέκαμψαν χάρη στον Βασιλόπουλο (9π) και με 5 σερί πόντους του Κρομμύδα προσπέρασαν με βραχεία κεφαλή (30-31) στη λήξη του ημιχρόνου.

Οι Kavlanta διατήρησαν την πρωτοπορία μετά τη διακοπή. Με επιθετικούς άξονες τους Γ.Λαδά (9π) & Βασιλόπουλο (5π) έφτασαν στο +7, όμως οι "Βασιλικοί" επανέκαμψαν με τα τρίποντα του Μαργωμένου (6π) και τους Δέδε & Φωτεινό (από 5π) και προηγήθηκαν με 48-46. Οι Hawks είχαν όμως τον τελευταίο λόγο στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς με 7-0 σερί που ξεκίνησε με τρίποντο του Μητσάνη προσπέρασαν με 48-53 στο πέρας του.

Τα τελευταία δέκα λεπτά περιμέναμε μάχη, ωστόσο η αποβολή του Δέδε άλλαξε τα αγωνιστικά δεδομένα. Ταυτόχρονα εμφανίστηκε ο Λέζος (7π), με τους φιλοξενούμενους να συντηρούν μικρές διαφορές και παρά την προσπάθεια των Φωτεινού (4) & Μότσιου (3) από την άλλη πλευρά, το ροζ φύλλο παρέμεινε στα ...νύχια των Γερακιών με το τελικό 57-66.

Τα στατιστικά αποτυπώνουν την εικόνα των ομάδων στο παρκέ. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (33-43%) και βολές (47-64%) απ' ότι τρίποντα (31-13%). Πήραν τα ριμπάουντ (40-49), έδωσαν σχεδόν διπλάσιες τελικές πάσες (8-15), είχαν ένα παραπάνω κλέψιμο (8-9) και υπέπεσαν σε λιγότερα λάθη (9-7).

Mvp και πρώτος σκόρερ με double double αναδείχθηκε ο Γιάννης Βασιλόπουλος με 16 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 2 λάθη. Παίκτης κλειδί ήταν ο εξίσου "διπλός" Γιώργος Λαδάς έχοντας 11 πόντους, 17 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Πιο αποδοτικός για τους ηττημένους ήταν ο Βασίλης Δέδες καταγράφοντας 15 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 4 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 1 λάθος.

Το παιχνίδι κρίθηκε στην τελευταία περίοδο με τα Γεράκια να έχουν περισσότερη ενέργεια και καλύτερες επιθετικά επιλογές.