Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός» της Καισαριανής, οι Elitήριοι αντιμετώπισαν τον Φωκιανό για την 2η αγωνιστική, της Atlas Summer League 1 (νότος-δύση), με τους γηπεδούχους να επικρατούν, με 66-63, σε παιχνίδι με εξαιρετικό φινάλε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλύτερα για τους φιλοξενούμενους, που με πέντε πόντους του Παπαντώνη, τρεις του Μυλιόρδου και δύο από τον Δαμανάκη, προηγήθηκαν με 10-2. Ο Μπέλι σκόραρε για το 4-10, αλλά το δεύτερο τρίποντο του Μυλιόρδου, διαμόρφωσε το σκορ σε 4-13. Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι από τον Παπαντώνη, έδωσαν το πρώτο διψήφιο προβάδισμα στην ομάδα του (7-17), αλλά το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με επιμέρους 7-3 για τους «κοκκινόμαυρους», μετά από καλάθια των Μπέσιου,Λαμπρόπουλου και Δημητριάδη από τους «μπλε».

Ο Φραντζεσκάκης έδωσε αρκετές λύσεις στην ομάδα του με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, σκόραρε δις και ισοφάρισε στους 20 πόντους. Νέο τρίποντο του Δημητριάδη, αλλά άμεση απάντηση από το Λαμπρόπουλο, όπως ακριβώς συνέβη και με Λυλιόρδο, Γιάτσε, σε μία «καταιγίδα» έξω από τα 6.75 και για τις δύο ομάδες. Τα καλάθια των Ποστόλλι και Μπέλι, έδωσαν προβάδισμα στους γηπεδούχους με 32-29, ενώ το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ήταν 34-33.

Το Β΄μέρος ξεκίνησε με καλάθι του Μπούτου για τους Elitήριους, που δεν έχασαν στιγμή ξανά το προβάδισμα. Δύο καλάθια του Μωυσή και ένα του Φραντζεσκάκη, έδωσαν «αέρα» 7 πόντων (44-37) και λίγο αργότερα η διαφορά έγινε διψήφια, μετά από καλάθι του Λαμπρόπουλου (51-41). Ο Φωκιανός αντέδρασε, «έτρεξε» σερί 8-0 στο τέλος του δεκαλέπτου με μπροστάρηδες τους Παπαντώνη και Μυλιόρδο και όλα παρέμειναν ρευστά ενόψει της τελευταίας περιόδου.

Αυτή, ξεκίνησε με καλάθια των Μπούτου και Μπέσιου για το 55-49, προτού ο Ρίπης με σουτ μέσης απόστασης μειώσει σε 55-51. Στη συνέχεια σερί 6-0 και για τους δύο εκάστοτε, με Μπέσιο και Φραντζεσκάκη για τους «κοκκινόμαυρους» και γκολ-φάουλ Δαμανάκη και τρίποντο Τζουρτού για τους «μπλε». Ο Παπαντώνης μείωσε στους δύο (61-59), ο Φραντζεσκάκης σκόραρε και πάλι (63-59) και ο Μυλιόρδος έβαλε «φωτιά» στην αναμέτρηση με τρίποντη «βόμβα», μειώνοντας σε 63-62. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι βρέθηκαν δύο φορές στη γραμμή. Ο Μπαϊράμι ευχτόχησε στο δικό του ζευγάρι, ο Κωνσταντινάκος, αστόχησε στο δικό του και ο Μυλιόρδος πήρε το τελευταίο σουτ για την ομάδα του, με σκοπό να στείλει το ματς στην παράταση. Ο playmaker του Φωκιανού αστόχησε και οι Elitήριοι πήραν τη δεύτερη νίκη τους.

MVP: Εξαιρετικός ο Φραντζέσκος Φραντζεσκάκης που πραγματοποίησε double-double με 17 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Παίκτης Κλειδί: Double-double και για τον Ηλία Μπόυτο, με 12 πόντους, 11 ριμπάουντ και δύο ασίστ.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Θανάσης Παπαντώνης με 17 πόντους, πέντε ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και μία τάπα.

Που κρίθηκε το ματς: Οι Elitήριοι ήταν κυρίαρχοι στα ριμπάουντ, ενώ πήγαν και τις επιθέσεις τους στοχευμένα κοντά στο καλάθι, εκεί που είχαν πλεονέκτημα, την ίδια ώρα που ο Φωκιανός σούταρε 42 τρίποντα, με μόλις εννέα εύστοχα.