Στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Summer South West Atlas League 1 οι Elitήριοι υποδέχτηκαν το βράδυ της Κυριακής στον Κορυδαλλό τους Ρούκουνες με τους δεύτερους να είναι πιο αποφασιστικοί στο φίνις και να παίρνουν το τρίτο ροζ φύλλο ! Την τελευταία αγωνιστική εαν νικήσουν θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση, ενώ αν χάσουν μπορούν να καταταγούν από δεύτεροι ως τέταρτοι ανάλογα και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Κάτι που ισχύει και για τους Elitήριους.

Οι γηπεδούχοι ήταν λίγο καλύτεροι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Με τον Ποστόλι (6π) να δίνει σκορ στο ζωγραφιστό και το τρίποντο του  Γιάτσε ήταν πιο συγκεντρωμένοι. Απέναντι τους είχαν τον Μπάζιο (6π), με το σκορ να είναι στο 13-10 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Δεν άλλαξαν πολλά στη συνέχεια. Οι Elitήριοι έφτασαν ως το +7 χάρη στα σουτ του Γιάτσε (8π) και τον Μπούτο (4π), με τον Μπάζιο (11π) να κρατά τους Ρούκουνες σε κοντινή απόσταση (30-27) στη μέση της διαδρομής.

Μετά την ανάπαυλα έπεσε η αποτελεσματικότητα των ομάδων. Οι φιλοξενούμενοι με τους Ράνη και Μιχαηλίδη (από 4π) προσπέρασαν , ωστόσο οι "Εlit" απάντησαν με τον Μπούτο (7π) και βρέθηκαν μπροστά με βραχεία κεφαλή (40-39) στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Η παρέα του Πανόπουλου πάτησε το γκάζι στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Με επιμέρους 4-13 και τους Μιχαηλίδη (8), Τραυλό, Μπάζιο και Κοβάτσο (από 4π)  απέδωσε το ίδιο καλά σε άμυνα κι επίθεση κι έφτασε στο +8. Οι αντίπαλοι τους ωστόσο δεν παραδόθηκαν. Μείωσαν με τους Μπούτο (4) και Ποστόλι (3) ως το καλάθι (50-52), όμως οι Ρούκουνες ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελική ευθεία και κατέκτησαν τη νίκη με το τελικό 54-59 !

Στα ομαδικά στατιστικά οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (36-43%) και βολές (50-60%), παρά τρίποντα (21-10%). Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (36-58), μοίρασαν πιο πολλές τελικές πάσες (10-15), έκλεψαν λιγότερες μπάλες (9-5) και υπέπεσαν σε διπλάσια λάθη (7-14).

Player of the game ήταν με double double ο αλάνθαστος Παναγιώτης Μπάζιος . Είχε 21 πόντους, 15 ριμπάουντ, 4 ασιστ και 2 κλεψίματα. Τον ακολούθησε σε απόδοση ως κλειδί της αναμέτρησης ο εξίσου "διπλός" Νίκος Μιχαηλίδης με 14 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 2 λάθη.

Καλύτερος των ηττημένουν ήταν με double figures ο Ηλίας Μπούτος έχοντας 17 πόντους, 11 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

Το παιχνίδι κρίθηκε την τελευταία περίοδο με τους νικητές να βρίσκουν ρυθμό και να διαχειρίζονται καλύτερα την κατάσταση.