Την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου  της Summer South West Atlas League 1 περίμεναν οι Royals για να δουν ροζ φύλλo. Aυτό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στον Κορυδαλλό παρότι αγωνίστηκαν με μια διαθέσιμη πεντάδα, όταν φιλοξενήθηκαν από τους Elitήριους, που παρά την ήττα τερμάτισαν τέταρτοι και θα αντιμετωπίσουν τους Janitors στα πλέι-οφ.

Ισορροπημένη εκκίνηση είχαν οι ομάδες στην αφετηρία. Για τους γηπεδούχους σκόραραν κοντά στο καλάθι οι Φραντζεσκάκης (8) και Ποστόλι (5) με τον Μωϋσή να προσθέτει ένα τρίποντο, ενώ οι αντίπαλοι τους βασίστηκαν στον Δέδε (9π) και τα τρίποντα των Μαργωμένου και Καραλή για να προηγηθούν με 16-18 στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Ντέρμπι είχαμε και στη συνέχεια, καθώς Μωϋσής και Φραντζεσκάκης σημείωσαν από 6 πόντους έκαστος, όμως οι Royals με σερί 8-0 χάρη στους Φωτεινό (5), Δέδε και Μαργωμένο (από 4)  ξέφυγαν λίγο με 28-34 στο ημίχρονο.

Μετά τη διακοπή οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο συγκεντρωμένοι και με τον Φωτεινό να σκοράρει κάτα βούληση (9π) παρέα με τον σταθερό Δέδε (6π) απέκτησαν διψήφια διαφορά. Η άμυνα τους εγκλώβισε τους Εlιtήριους σε συγκομιδή 10 πόντων (Κωνσταντινάκος 6) με το τριαντάλεπτο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 38-55.

Στην τελική ευθεία οι μεν Elitήριοι ήθελαν και προσπάθησαν να μειώσουν την απόσταση με τους Κωνσταντινάκο, Ποστόλι, Φραντζεσκάκη (από 4π) Ράνη, Λαμπρόπουλο και Μωϋσή (από 3π) όμως ο Δέδες το μόνο που τους επέτρεψε ήταν να πλησιάσουν στους επτά πόντους (56-63) . Σημείωσε 8 πόντους με τους "Βασιλικούς", παρά τη δεδομένη κούραση να αντέχουν στην αντεπίθεση και να λένε "καλό καλοκαίρι" με νίκη με το τελικό 58-65 !

Στα στατιστικά του παιχνιδιού οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 40-40.6%, τρίποντα 14-20%, βολές 53-70%). Υστέρησαν λίγο στα ριμπάουντ (50-47) και τις ασιστ (17-14), έκαναν παραπάνω κλεψίματα (7-9) και είχαν λιγότερα λάθη (11-7).

Player of the game με double double αναδείχθηκε ο Βασίλης Δέδες έχοντας 27 πόντους, 10 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη. Τον ακολούθησε σε απόδοση ως κλειδί του παιχνιδιού ο εξίσου "διπλός" Βασίλης Φωτεινός με 18 πόντους, 12 ριμπάουντ, 2ασιστ, 2 μπλοκ και 2 λάθη.

Καλύτερος των ηττημένων με double figures ήταν ο Φραντζέσκος Φραντζεσκάκης που κατέγραψε 20 πόντους, 16 ριμπάουντ κι ένα λάθος.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο δεύτερο μισό με τους νικητές να είναι πιο αποτελεσματικοί και εύστοχοι στο μακρινό σουτ.