Για αρκετή ώρα δεν πιστεύαμε στα μάτια μας στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός», βλέποντας τους Basketaki Rejects, εμφανώς μεταμορφωμένους προς το καλύτερο, κόντρα στα πρωτοεμφανιζόμενα Pistonia, που έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Πρόκειται για αναμέτρηση της 1ης αγωνιστική, στην Atlas Summer League 2 (Ανατολή), όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 61-55.

Τη διαφορά για τους «πορτοκαλί», έκαναν τα νέα αποκτήματα, με τους Λαουρδέκη και Πανταζή να ξεχωρίζουν με την απόδοσή τους. Το πρώτο καλάθι στο παιχνίδι ήρθε από τον Αυλωνίτη, που πέτυχε και τους πρώτους πόντους της ομάδας του στην Atlas Basket. Σερί 7-0 για το Basketaki, με πρωταγωνιστή τον Λαουρδέκη που έπαιξε σπουδαίες άμυνες και μάλιστα, κάρφωσε σε έναν αιφνιδιασμό. Ο Μότσκα μείωσε σε 7-4, αλλά οι Σταματιάδης, Βάγιας, Πανταζής και Νεοφύτου, ανέβασαν τη διαφορά στο +14 (18-4). Σειρά για τους φιλοξενούμενους να «τρέξουν» ένα μικρό σερί 6-0 και με δύο πόντους του Ν. Γαργαλάκου και τέσσερις του Νικολάου, το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 18-10.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με καλάθι του Κρασσά (18-12), όμως η πεντάδα με Πανταζή, Σταματιάδη, Λαουρδέκη, Νεοφύτου και Βάγια στο παρκέ για τους γηπεδούχους, έδειξε εξαιρετικά στοιχεία και μάλιστα θα μπορούσε να ανεβάσει περισσότερο τη διαφορά από τους 15 πόντους (38-23), που ήταν η μεγαλύτερη μετά από σουτ έξω από τα 6.75 του Σταματιάδη. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στους πάγκους του για την ανάπαυλα, με σκορ 38-25, μετά από καλάθι του Νικολάου.

Στα πρώτα λεπτά του Β΄μέρους, οι δύο ομάδες κυριεύτηκαν από την αστοχία, με τους πρώτους πόντους να έρχονται από τον Λαουρδέκη (40-25), στο τέταρτο λεπτό. Νικολάου και Ν. Γαργαλάκος, μείωσαν σε 40-31, προτού ο Σταματιάδης με δύο τρίποντες «βόμβες», κάνει το 46-33. Σειρά του Νικολάου να ευστοχήσει για τρεις και ο Κρασσάς με γκολ-φάουλ, έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο, 46-39.

Τα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης ξεκίνησαν με το σκορ στο 49-41. Ο Νεοφύτου έδωσε και πάλι διψήφιο προβάδισμα στην ομάδα του (51-41), αλλά οι «κόκκινοι» είχαν ακόμα σφυγμό. Με επιμέρους 10-5, που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Αυλωνίτη, τα Pistonia μείωσαν στους πέντε (56-51). Το Basketaki όμως, «άντεξε» στην πίεση των φιλοξενούμενων, βρήκε πόντους με τους Βάγια και Πανταζή και τελικά ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις του, επικρατώντας με 61-56.

MVP: Ο Ανδρέας Πανταζής αγωνίστηκε σαν να ήταν καιρό μέλος αυτής της ομάδας, μετρώντας 15 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, πέντε ασίστ και τρία κλεψίματα.

Παίκτης κλειδί: Σαν το παλιό καλό κρασί ο Γρηγόρης Σταματιάδης, που πέτυχε κρίσιμα τρίποντα και τελείωσε το παιχνίδι με 13 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και μία τάπα.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γεράσιμος Κρασσάς που πραγματοποίησε double-double, με 13 πόντους, 12 ριμπάουντ, ενώ έκλεψε και τέσσερις μπάλες.

Που κρίθηκε το ματς: Το πρώτο ημίχρονο για τους «απορρίψαντες», ήταν εντυπωσιακό. Στο δεύτερο μέρος τα Pistonia ισορρόπησαν το ματς και θα μπορούσαν να διεκδικήσουν περισσότερα, ανα ήταν λίγο παραπάνω εύστοχοι στο τέλος.