Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της κατηγορίας north για την Summer League 2 (3ο group), οι Αιθέρες αντιμετώπισαν τους Ionians. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη την διάρκεια του με τις 2 ομάδες να τα δίνουν όλα. 43-50 ήταν το τελικό σκορ με τους Ionians να βάζουν κάποια κρίσιμα καλάθια στο τελευταίο δεκάλεπτο!

Δυνατά ξεκίνησαν και οι 2 ομάδες στο 1ο δεκάλεπτο. Οι Ionians με οδηγό την ταχύτητα και την χημεία τους ως ομάδα, επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Δημιούργησαν μια διαφορά 5 πόντων και πήραν από νωρίς τα ηνία του αγώνα. 9-14 ήταν το επιμέρους σκορ με τους Αιθέρες να ψάχνουν τον τρόπο να αντιδράσουν. 5 πόντους είχε για τους γηπεδούχους ο Παντελάκης, ενώ 4 πέτυχε ο Μ. Τρύφος. 4 πόντους είχε ο Καλλέργης και από 3 Παππάς και Χουλιάρας για τους Ionians.

Οι Αιθέρες αντέδρασαν στην 2η περίοδο. Μπορεί να έμειναν πίσω μέχρι και με 9 πόντους (11-20), αλλά με πείσμα και ατσάλινη άμυνα γύρισαν το ματς τούμπα. Έτρεξαν 1 ωραίο σερί, πήραν τα ηνία του αγώνα και έκλεισαν το ημίχρονο στο +1. 17-11 ήταν το επιμέρους σκορ με τους Ionians να παίζουν νωχελικά. 5 πόντους πέτυχε ο Παπάζογλου, ενώ από 4 είχαν Μαργέλος, Παντελάκης και Σ. Τρύφος. Στους 5 πόντους του Mike G. Καλλέργη στάθηκαν οι Ionians.

Μπροστά στο σκορ πέρασαν ξανά οι Ionians στο 3ο δεκάλεπτο. Με όπλο την άμυνα κατάφεραν να κλέψουν τα ηνία από τους Αιθέρες που είχαν και θέματα αντοχών (6 άτομα). Στα 2 σερί καλάθια του Μ. Τρύφου στάθηκαν οι κουρασμένοι Αιθέρες. 2 καλάθια είχε ο Μαρούλης και 3 πόντους ο Χουλιάρας για τους προπορευόμενους.

Στην 4η και τελευταία περίοδο μίλησε η χημεία και η ποιότητα των Ionians. Οι φιλοξενούμενοι δεν έπεσαν θύματα της τρομερής πίεσης και θέλησης των Αίθερων, έβαλαν τα σουτ και πήραν την νίκη. Οι Αιθέρες έχασαν το ματς, όμως έπαιξαν τρομερά! 9-12 ήταν το επιμέρους σκορ με τον πίνακα να σβήνει στο 43-50! Για τους νικητές Νικολάρας και Κοτζαμάνης είχαν από 4 πόντους. 3 είχε για τους ηττημένους ο Μαργέλος!

Mvp του αγώνα ήταν ο Μ. Καλλέργης με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ (5-1) σε 25 λεπτά αγώνα. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μ. Τρύφος με 10 πόντους, 19 ριμπάουντ (11-8), 1 ασίστ, 4 κλεψίματα και 4 λάθη σε 38 λεπτά συμμετοχής!

Key player: Ο παίχτης-κλειδί ήταν ο Ι. Κοτζαμάνης με 8 πόντους, 4 ριμπάουντ (4-0), 1 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη σε 17 λεπτά αγώνα!

Το παιχνίδι κρίθηκε από την ευστοχία των Ionians στην 4η περίοδο!