Στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του τέταρτου γκρουπ North Summer League II, ο Φάρος BC πραγματοποίησε την τρίτη διαδοχική του νίκη απέναντι στην ομάδα της Σφεντόνας.

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Φάρο . Η νεοσύστατη ομάδα με πρωταγωνιστές τους Καλπακή (12), Πολύζο (10) και Τσιμπούκη Δ. (5) πήρε ένα σοβαρό προβάδισμα 19 πόντων για την συνέχεια του ματς. Για την Σφεντόνα αυτοί που ξεχώρισαν στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν οι Βαλτινός (4) και Μπαρδούτσος (4), με σκορ περιόδου 29-10 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι άμυνες των ομάδων έγιναν πιο σκληρές. Η Σφεντόνα προσπάθησε να μειώσει το σκορ με τους Μπαρδούτσο (4), Τσιβιόγλου (3) και Τεγόπουλο (2), αλλά το γρήγορο παιχνίδι των φιλοξενούμενων οδήγησαν σε εύκολα καλάθια αιφνιδιασμού με τους Καλπακή (4), Βασιλό (4) και Πολύζο (5) να αυξήσουν την διαφορά στο τέλος του πρώτου ημίχρονου σε 44-19.

Με την αρχή του δευτέρου ημίχρονου, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν να ταΐζουν τους ψηλούς τους στο πόστ με τους Μπακάλη (6) και Τσιβιόγλου (4) να κάνουν ζημιά στην πίσω ζώνη άμυνας του Φάρου. Η τακτική αυτή ανέβασε το ηθικό της Σφεντόνας και περιόρισε τους φιλοξενούμενους επιθετικά. Έτσι, οι παίκτες του Φάρου αναγκάστηκαν να εκτελέσουν πολλά και βεβιασμένα άστοχα σουτ με αποτέλεσμα να έχουν μόλις 9 πόντους στο ενεργητικό τους. Το σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου διαμορφώθηκε σε 53-35.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο είδαμε πιο απελευθερωμένο μπάσκετ και από τις δυο ομάδες. Για την Σφεντόνα ο Μπακαλέξης σκόραρε 5 πόντους και από δυο πόντους οι Τσαφαντάκης, Μπαρδούτσος, Τεγόπουλος και Τσιβιόγλου. Για την ομάδα του Φάρου σκόραρε ο Βασιλός (6) και ο Τσιολάκης (5) με ένα εύστοχο τρίποντο, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ 71-49 και δίνοντας την τρίτη νίκη για τους νεοφώτιστους.

Τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους : Οι νικητές ήταν πιο εύστοχοι (10/15 βολές 66.7%, 20/44 δίποντα 45.5% και 7/37 τριποντά 18.9%), μάζεψαν 44 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 14 ήταν επιθετικά, μοίρασαν 16 ασίστ και είχαν 8 κλεψίματα για μόλις 11 λάθη σε όλη την διάρκεια του αγώνα .

MVP αναδείχθηκε ο Φίλιππος Πολύζος με 23 πόντους, 15 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κοψίματα με ένα λάθος και 38 στο σύστημα αξιολόγησης. Καλύτερος των ηττώμενων ήταν ο Γιάννης Μπακαλέξης με 5 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 ασιστ και 3 κλεψίματα χωρίς κανένα λάθος με 16 στο σύστημα αξιολόγησης .

Κλειδί του αγώνα ήταν ο Χρήστος Καλπακής με 22 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 λάθη με 25 στο σύστημα αξιολόγησης .

Το παιχνίδι κρίθηκε στην πίεση που άσκησαν οι φιλοξενούμενοι από τα πρώτα λεπτά του αγώνα καθώς και την ευστοχία τους στα μακρινά σουτ.