Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας του Atlas Summer League ο Μορφέας αναμετρήθηκε με τους ΦΑΔΕΡΣ (2ο group). O Μορφέας εμφανίστηκε πιο έτοιμος, έτρεξε ορθά στο παρκέ, ξέφυγε από νωρίς στο σκορ και πήρε μια εύκολη νίκη με σκορ 57-37!

Η μεγάλη ζημιά για τους ΦΑΔΕΡΣ έγινε στο 1ο δεκάλεπτο. Ο Μορφέας πάτησε από νωρίς το πόδι στο γκάζι, επέβαλλε τον ρυθμό του και ξέφυγε στο +16. 20-4 ήταν το επιμέρους σκορ με τους ΦΑΔΕΡΣ να μην μπορούν να βρουν τα πατήματα τους! Διονυσιώτης και Γεώργας είχαν από 1 καλάθι για τους φιλοξενούμενους. 2 τρίποντα έβαλε ο Κρεούζης, ενώ από 5 πόντους έκαστος είχαν Ρήγας και Αντύπας.

Πολύ πιο μέτρια επιθετικά ήταν σαν σύνολο η 2η περίοδος. Οι ομάδες ήταν άστοχες και οι άμυνες σκληρές. 6-9 ήταν το επιμέρους σκορ με τους ΦΑΔΕΡΣ να μειώνουν κατά 3 πόντους. Τα 2 τρίποντα του Κρεούζη ήταν όλοι οι πόντοι του Μορφέα στην περίοδο. 5 είχε ο Μπιρμπιλόπουλος για τους «πατεράδες»!

Στην 3η περίοδο ο Μορφέας πάτησε ξανά το πόδι στο γκάζι. Επέβαλλε εκ νέου τον ρυθμό του, ξέφυγε περισσότερο στο σκορ, έστειλε την διαφορά στους 28 πόντους και ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι! Για τους γηπεδούχους 7 πόντους είχε ο Αντύπας, ενώ με 6 ακολούθησε ο Ρήγας. Στο τρίποντο του Κωνσταντάτου στάθηκαν οι ΦΑΔΕΡΣ.

Το 4ο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η διαφορά σταθεροποιήθηκε στους 20 πόντους. Ο Μορφέας πήρε μια εύκολη νίκη, ενώ οι ΦΑΔΕΡΣ πλήρωσαν τα λάθη του 1ου δεκαλέπτου. 57-37 ήταν το τελικό σκορ. Για τους νικητές στην περίοδο αυτή από 4 πόντους είχαν Ρήγας και Κρεούζης. 7 έβαλε για τους ηττημένους ο Διονυσιώτης.

Mvp του αγώνα ήταν ο Κ. Ρήγας με 10 πόντους, 18 ριμπάουντ (17-1), 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ και 5 λάθη σε 40 λεπτά. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Δ. Διονυσιώτης με 15 πόντους, 17 ριμπάουντ (7-10), 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 1 λάθος σε 40 λεπτά συμμετοχής!

Key player: Ο παίχτης-κλειδί ήταν ο Γ. Βασιλάτος με 13 πόντους, 13 ριμπάουντ (8-5), 1 ασίστ, 3 μπλοκ και 2 λάθη σε 40 λεπτά αγώνα!