Για την πέμπτη αγωνιστικής του δεύτερου γκρουπ της Summer West Atlas League 2 οι αήττητοι Beefs υποδέχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Ίλιον τους Indians, με τους δεύτερους να φεύγουν με το ροζ φύλλο μετά από μια αρκετά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση , αποτέλεσμα που , εφόσον νικήσουν και στο εξ αναβολής παιχνίδι που έχουν τη Δευτέρα, θα τους φέρει στην κορυφή του ομίλου. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει περίπτωση ισοβαθμίας είτε με τους Thunderclutch ή με τους Slow Motion είτε και με τους δύο. Στην πρώτη περίπτωση προκρίνονται οι Thunderclutch, ενώ στις υπόλοιπες οι "Ινδιάνοι". Στα πλέι οφ έχουν ήδη προκριθεί κι οι Beefs.

Σε απόλυτη ισορροπία κινήθηκαν τα συγκροτήματα στην πρώτη περίοδο. Για τους μεν γηπεδούχους το σκοράρισμα το ανέλαβαν εξ ημισείας οι Ορέστης και Βουρλίτης (από 6π), ενώ στην άλλη πλευρά Γκόγκας (5) και Παπανικολάου (3) σκόραραν από μακριά για το ισόπαλο 12-12 στο τέλος της.

Ντέρμπι είχαμε και στη συνέχεια. Ο Ορέστης (7) συνέχισε το βιολί του για τους Beefs, ενώ Διονυσόπουλος, Σταύρου και Κοντογιάννης πυροβόλησαν από τα 6.75 με τους αντιπάλους τους να ακολουθούν κατά πόδας με τους Γκόγκα (8) και Χαραλαμπάκη (4), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 32-30.

Οι φιλοξενούμενοι με 8-0 σερί μετά την ανάπαυλα προσπέρασαν , με το δίδυμο Σωτηρέλη (9) και Παπανικολάου (10) να κάνει όλη τη δουλειά. Οι Beefs όμως αντέδρασαν με τους Βουρλίτη (6), Κοντογιάννη (5) και τα τρίποντα των Ορέστη και Σταύρου παραμένοντας σε απόσταση ανάσας (50-51) στο τριαντάλεπτο.

Κι ενώ περιμέναμε ντέρμπι εως εσχάτων η παρέα του Κρητικού απλοποίησε την κατάσταση με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Με επιμέρους 2-12 σκοράροντας άπαντες (Γάκος, Χαραλαμπάκης από ένα τρίποντο κι οι υπόλοιποι από ένα καλάθι) πήγαν στο +11. Στον αντίποδα οι κουρασμένοι Beefs δεν είχαν ούτε τις δυνάμεις ούτε το κουράγιο να επανέλθουν και παρά την καλή προσπάθεια του Ορέστη (5) δεν απείλησαν άμεσα. Η κόρνα της λήξης βρήκε τους Ινδιάνους να ...χορεύουν τον χορό της ... πρόκρισης με το τελικό 61-68 !

Στα στατιστικά οι νικητές σούταραν καλύτερα δίποντα (36-49%), από τρίποντα (28-21%) ή βολές (53-40%). Πήραν οριακά τα του ριμπάουντ (44-45), μοίρασαν πιο πολλές τελικές πάσες (14-17) είχαν ένα λιγότερο κλέψιμο (7-6) αλλά και ένα λάθος παραπάνω (9-10).

Player of the game ήταν ο Βαγγέλης Γκόγκας με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος. Τον ακολούθησε σε απόδοση ως κλειδί του παιχνιδιού ο Αργύρης Παπανικολάου με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 μπλοκ και 2 λάθη. 

Καλύτερος για τους ηττημένους με double double ο μαχητής Ηλίας Βουρλίτης που κατέγραψε 14 πόντους, 10 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 1 λάθος.

Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία λεπτά με την επιθυμία αλλα και το βάθος του ρόστερ των νικητών να είναι τα καθοριστικά σημεία.