Στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου της Summer West Atlas League 2, για το πρώτο γκρουπ οι Avengers χρειάστηκαν την πεντάλεπτη παράταση για να κάμψουν την αντίσταση της Basxetonias, από την οποία είχαν ηττηθεί στις δύο τους συναντήσεις κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν, δίχως ωστόσο να τους είναι αρκετό για να παίξουν στα πλέι οφ !

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παρκέ του Sala sports club και με το δίδυμο Στρατηγόπουλου (6) και Χριστόπουλου (4) προηγήθηκαν με 4-10. Οι αντίπαλοι τους ωστόσο μείωσαν χάρη στους Κυριακίδη (5) και Αντωνίου (4), με το σκορ να διαμορφώνεται σε 9-12 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Ο χαρακτήρας του ντέρμπι διατηρήθηκε και στη συνέχεια. Η Basxetonia έφτασε στο +8 (12-20) με τον Μανιουδάκη (6π) να δίνει λύσεις , όμως ένα σερί 7-0 από την άλλη πλευρά με τον Βουράκη (5π) πρωταγωνιστή , έφερε τους "Εκδικητές" σε απόσταση ανάσας (19-20) στο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους μετά την ανάπαυλα καθώς με σερί 11-0 με τους Βουράκη (8), Αντωνίου (4) και το τρίποντο του Κουτσούκου βρέθηκαν στο +7 και παρά την αντίδραση του Στρατηγόπουλου (7 συνεχόμενοι πόντοι) κράτησαν την πρωτοπορία με βραχεία κεφαλή (31-30) στο τριαντάλεπτο.

Το σκηνικό απόλυτης ισορροπίας επικράτησε και στην τέταρτη περίοδο. Οι Avengers βρέθηκαν στο +3 με τους Κυριακίδη (4) και Βουράκη (2), όμως οι "κίτρινοι" με καλάθι του Μανιουδάκη (4) και 1/2 βολές του Στρατηγόπουλου (5π σε αυτό το τελευταίο κομμάτι) ισοφάρισαν σε 41-41 , για να οδηγηθούν τα συγκροτήματα στην πεντάλεπτη παράταση.

Κι εκεί μια απ' τα ίδια. Ο Βρεττός με σουτ τριών πόντων έβαλε μπροστά τους "Εκδικητές", ο Στρατηγόπουλος ισοφάρισε και ο Μεγαγιάννης με το πρώτο του καλάθι έκανε το 45-47 για τη Basxetonia. Την τελευταία λέξη ωστόσο την είπαν οι "μαύροι". O Βουράκης ισοφάρισε με 2/2 βολές ενώ με 1/2 βολές του Καψάλη στα 29" πήραν το προβάδισμα. Στα 5.4" ο Χριστόπουλος έχασε ένα ζευγάρι βολών αλλά και την τελευταία, ακόμα πιο δύσκολη προσπάθεια, με τους Avengers να κατακτούν διά πυρός και σιδήρου το ροζ φύλλο !

Στα ομαδικά στατιστικά οι οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα από μακριά (21-0% τρίποντα) και βολές (46-45%) παρά δίποντα (30-34%). Υστέρησαν στα ριμπάουντ (29-53), είχαν λιγότερες ασιστ (11-14), διπλάσια κλεψίματα (14-7) και πιο λίγα λάθη (14-18).

Player of the Game ήταν ο Αλέξανδρος Βουράκης έχοντας 18 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 5 κλεψίματα , 1 μπλοκ και 2 λάθη. τον ακόλουθησε σε απόδοση όντας κλειδί του ματς ο Σωτήρης Κυριακίδης με 11 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 1 κλέψιμο κι 1 λάθος.

Καλύτερος των ηττημένων ήταν με double double ο Γιώργος Στρατηγόπουλος που κατέγραψε 20 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο νήμα...του νήματος, με τους νικητές να είναι πιο ψύχραιμοι στις τελευταίες στιγμές . Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στην πολύ καλή ατμόσφαιρα μεταξύ των αγωνιζομένων.