Στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γκρούπ της Summer West Atlas League 2 η Φιορετσινα υποδέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Sala Sports Club τους West Floppers με τους δεύτερους να κυριαρχούν σε όλο το σαραντάλεπτο και να κατακτούν εκτός από το ροζ φύλλο και την πρωτιά στον όμιλο!

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν εξαρχής τις προθέσεις τους και με σερί 11-0 με δράστες τους Βενιό (6π) και Λαμπρόπουλο (4π) και άμυνα από ατσάλι που δέχθηκε μόλις 4 πόντους (Νάστος και Στασινόπουλος οι σκόρερς των αντιπάλων τους) πήραν διψήφια διαφορά προηγούμενοι με 4-16 στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Δεν άλλαξε κάτι στη συνέχεια. Οι Floppers σκόραραν χωρίς μεγάλη δυσκολία με τους Παπαγιαννακόπουλο, Λαμπρόπουλο (από 4π) και τα τρίποντα των Κολοβού και Σταθάκη, με τον Καλογερόπουλο (6π) να αντιδρά με το ίδιο τρίποντο νόμισμα δις στην άλλη πλευρά, και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 17-32.

Μετά την ανάπαυλα οι νεώτεροι West Floppers πάτησαν το γκάζι και δεν ξανακοίταξαν πισω. Με επιμέρους 2-14 και τους Μπάκα, Μπέργιο (από 5π) και Κολοβό (4π) πρωτοστάτες ανέβασαν τη διαφορά στο όριο των 30 πόντων , ενώ οι Ρετσίνες απάντησαν κατά διαστήματα με τον Λεωνάκη (4π), για το 25-54 στο τριαντάλεπτο.

Στην τελική ευθεία οι ομάδες έπαιξαν ελεύθερα καθώς ο αγώνας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Χονδρομάρας (3), Λεωνάκης και Στασινόπουλος (από ένα καλάθι) βρήκαν στόχο για τη Φιορετσινα ενώ στον αντίποδα σκόραραν αρκετοί (Παπαγιαννακόπουλος 4, Λαμπρόπουλος 3, Γκανής, Σταθακης, Κολοβός και Μπέργιος από 2), με τον τελικό 32-69 να τους βρίσκει στην κορυφή του γκρουπ.. 

Τα ομαδικά στατιστικά σκιαγραφούν την παρουσία των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο .Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (22-47%) και βολές (30-75%), παρά τρίποντα (20-17%). Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (36-55), έδωσαν πιο πολλές ασίστ (7-18), έκαναν πολλαπλάσια κλεψίματα (8-18) και υπέπεσαν σε πολύ λιγότερα λάθη (23-13).

Players of the game εξ ημισείας αναδείχθηκαν ο Θεοδόσης Λαμπρόπουλος (11 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 1 λάθος) και ο Γιώργος Παπαγιαννακόπουλος που είχε 11 πόντους, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 λάθη.

 Καλύτερος από τους ηττημένους ήταν ο Νικόλας Λεωνάκης με 8 πόντους, 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα αλλά και 11 λάθη.

Η αναμέτρηση κρίθηκε εξαρχής από τη διαφορά ενέργειας και ποιότητας των νικητών