Ρεβάνς για τον αποκλεισμό τους από τα πλέι-οφ της Α2 πήραν οι Skylarkers το απόγευμα του Σαββάτου όταν στο πλαίσιο της πρεμιέρας της South Summer Atlas League II φιλοξενήθηκαν από τους Forty Plus και μετά από σαραντάλεπτη μάχη επικράτησαν οριακά σε μια αναμέτρηση που τη χαρακτήρισαν οι σκληρές άμυνες.

Οι ομάδες ξεκίνησαν δίχως ρυθμό , με τους γηπεδούχους να πραγματοποιούν ένα 7-0 με τα τρίποντα των Αναστασόπουλου και Μακρή, με τους αντιπάλους τους να μειώνουν με το τρίποντο του Αλέξη (3) και το καλάθι του Μπουλουτσίκου, για το πενιχρό 7-6 της πρώτης περιόδου.

Το τέμπο παρέμεινε χαμηλό και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι "Σαραντάρηδες" έφτασαν στο +5 με την τρίποντη οβίδα του πρεζιντέντε Νομικού (Κατράνης, Σωτηρόπουλος, Σακελλαρίδης και Μακρής από 2π) , αλλά στην αντίπερα όχθη οι "Ροζ" έτρεξαν ένα 7-0 με το ξέσπασμα του Τσαγγαρά (5) και το τρίποντο του Β.Π. Καπαρέλου προσπερνώντας με 18-20 στο ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα έπεσε επιθετικός....περονόσπορος. Τα συγκροτήματα σκόραραν με το σταγονόμετρο, με το παιχνίδι να πηγαίνει πόντο πόντο. Ο Κατράνης έβαλε 5 πόντους για τους Forty, ενώ οι Sκylarkers με το γκολ φάουλ του Π.Χ. Καπαρέλου και το τρίποντο του Αλέξη προηγήθηκε με την ελάχιστη δυνατή διαφορά (25-26) στο τριαντάλεπτο.

Οι "Ουράνιοι" πήραν τη μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι (+6) χάρη στον Αλεξανδρή (5π), όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με τον Μακρή (6π) να δίνει λύσεις κοντά στο καλάθι ισοφάρισαν σε 35-35. Ο Μπουλουτσίκος με κίνηση στο πόστ και μια βολή του Τσαγγαρά έδωσαν αέρα τριών πόντων στους Skylarkers, ενώ ο Ντεμελής με 2/2 βολές μείωσε στο τελικό 37-38 !

Στα ομαδικά στατιστικά οι νικητές δεν εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 24-23%, τρίποντα 17-15%, βολές 83-45%). Υστέρησαν στα ριμπάουντ (57-50), μοίρασαν παραπάνω ασίστ (6-10), έκλεψαν περισσότερες μπάλες (5-13) και υπέπεσαν σε λιγότερα λάθη (15-5).

Mvp αναδείχθηκε ο Γιάννης Αλεξανδρής με 7 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 3 κλεψίματα και 1 λάθος. Καλύτερος των ηττημένων παρουσιάστηκε με double double ο Ηλίας Μακρής, έχοντας 11 πόντους, 13 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

Κλειδί του παιχνιδιού ήταν ο αλάνθαστος Παναγιώτης (Χ) Καπαρέλος με 8 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 μπλοκ.

Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τους νικητές να είναι ελαφρά καλύτεροι στη διαχείριση των κρίσιμων στιγμών στο τέλος.