Στην αβάντ πρεμιέρ του πρώτου γκρούπ της North Summer Atlas League II οι μόλις πέντε διαθέσιμοι Itah Jazz φιλοξένησαν το Τρένο, που "έκλεψε" το ροζ φύλλο με τη λήξη, με τρίποντο μαχαιριά του Κατσώνη μετά από μια συναρπαστική σε εξέλιξη αναμέτρηση !

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα. Με τον Βαϊτσούδη (14π) να σκοράρει αφειδώς προηγήθηκαν με 14-2. Ο Σιαράβας από την άλλη πλευρά απάντησε με τρίποντα (8π σε αυτό το πρώτο διάστημα), με τους Jazz να προηγούνται με διψήφια διαφορά (23-10) στο πέρας του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι φιλοξενουμένοι σάλπισαν αντεπίθεση στη συνέχεια. η άμυνα τους περιόρισε σε μόλις 8 πόντους (Σπανός 6) τους αντιπάλους τους, και με επιμέρους 17-2 με τους Πουλημένο (5), Κατσώνη και Τσιμωτα 9από 4π) ισορρόπησαν την κατάσταση, ως την ελάχιστη δυνατή διαφορά (31-30) στη μέση της διαδρομής.

Οι Itah βρήκαν λύσεςι με τους Σπανό, Βαϊτσούδη (από 4π), Κεφαλά, Κυριακίδη και Μαριολή (από 2) κρατώντας την πρωτοπορία με μικρές διαφορές μετά την ανάπαυλα, καθώς στον αντίποδα σκόραραν μεν πολλοί, αλλά από... λίγο (Κιουρκτζόλγου, Τσιμωτάς, Σκούρας, Σιαράβας και Πουλημένος από 2π). Σκορ τρίτου δεκαλέπτου 45-41.

Στην τελική ευθεία είχαμε μάχη χαρακωμάτων. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν αρχικά στο +8, αλλά ένα 8-0 του Τρένου έφερε το ματς στα ίσα. Βαϊτσούδης (7π) και Σπανός (4) τους πρόσφεραν λύσεις, με την τριπλέτα Κιουρκτζόγλου, Κατσώνη (από 6π) και Πουλημένου) να απαντούν σε ένα ατελειώτο μπρα ντε φερ. Με το σκορ στο 58-57 στα 4" ο Βαϊτσούδης αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές και ο Κατσώνης, σαν έτοιμος από καιρό με buzzer beater τρίποντη οβίδα έδωσε τη νίκη στο Τρένο με το τελικό 58-60 !

Τα στατιστικά υποδηλώνουν το ντέρμπι που είδαμε. Οι νικητές σούταραν καλύτερα τρίποντα (10-28%) παρά βολές (57-47%) και δίποντα (45-40%). Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (36-52), ενώ μοίρασαν λιγότερες ασιστ (15-10), έκαναν πιο λίγα κλεψίματα (9-3) και υπέπεσαν σε πιο πολλά λάθη (2-13).

Mvp αναδείχθηκε ο αλάνθαστος Τάσος Σιαράβας έχοντας 13 πόντους και 3 ριμπάουντ. Καλύτερος των ηττημένων αλλά και μοιραίος, με double figures, o Λάζαρος Βαϊτσούδης που σημείωσε 25 πόντους, 14 ριμπάουντ, 5 ασιστ και 1 λάθος.

Κλειδί της αναμέτρησης ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής Χαρίλαος Κατσώνης με 10 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 λάθη.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο νήμα , στο βαθύτερο ρόστερ και τις περισσότερες δυνάμεις που είχαν οι νικητές στο τέλος.