Οι BaShock (1-0) μπορεί να είχαν το μυαλό τους ακόμα στα Playoff της χειμερινής σεζόν, όμως στην πρεμιέρα τους στο καλοκαιρινό τουρνουά ήταν πιο συγκεντρωμένοι από τη Na Ala (0-1), η οποία προφανώς είχε κι αυτή το ίδιο πράγμα στο μυαλό και με 5 παίκτες δεν άντεξε μέχρι το τέλος, γνωρίζοντας την ήττα στο πρώτο ματς του Νοτίου ομίλου.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού οι ομάδες ήταν κοντά, όπως στο ξεκίνημα, που οι Αυγουστής, Μπουλούμπασης και Ζαχαριουδάκης έδωσαν μικρό προβάδισμα στους «κόκκινους» (12-16 δεκάλεπτο), ενώ οι Μπούτσιος και Πίπιδας προσπαθούσαν κυρίως από τη ρακέτα να ανεβάσουν τους «μαύρους», που στο ημίχρονο είδαν τους BaShock να είναι μπροστά με +7 (23-30), αφού οι Καμαράτος, Μαράκης, Ηλιού και Αυγουστής ήταν πιο αποτελεσματικοί στις επιθετικές τους προσπάθειες.

Η άνοδος της απόδοσης του Λεκκού επανέφερε τη Να Άλα στο ματς στο τρίτο δεκάλεπτο και σε συνδυασμό με την αστοχία των φιλοξενούμενων σε εκείνο το διάστημα, το 30ο λεπτό ολοκληρώθηκε στο 36-39, όμως η ομάδα του «πίτμπουλ» εκμεταλλεύτηκε τις αλλαγές της, με καλύτερη άμυνα κυρίως από τον Νινιό και άρχισε τα τρίποντα με Μαράκη και Μπουλούμπαση, φτάνοντας έτσι στο τελικό 46-60 που της έδωσε θετικό “start” στο Summer League.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Γιάννης «πίτμπουλ» Μπουλούμπασης με 12 πόντους, 17 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ, ενώ από τους «μαύρους» ξεχώρισε ο Βασίλης Μπούτσιος με 16 πόντους, 20 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Παίκτης-κλειδί για τους νικητές ήταν ο Αλέξανδρος Μαράκης 12 πόντους, 9 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, ο οποίος με την… κόντρα που είχε με τον Μπουλούμπαση στα τρίποντα, τον «ανάγκασε» να κυνηγήσει τα δικά του δύο εύστοχα, να βάλει και εκείνος άλλα δύο και να μεγαλώσει τη διαφορά στο φινάλε.

Το ματς κρίθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου οι Μαράκης και Μπουλούμπασης με τα τρίποντά τους έδωσαν διαφορά στην ομάδα τους και οι Νινιός, Ηλιού, Ζαχαριουδάκης με καλή άμυνα κράτησαν μακριά τους λίγο κουρασμένους αντιπάλους τους.