Στο πλαίσιο της πρεμιέρας του δεύτερου γκρουπ της West Summer Atlas League II το βράδυ του Σαββάτου οι πρωτοεμφανιζόμενοι Thunderclutch συνάντησαν στο Sala Spaorts Club τους επίσης "φρέσκους" Slow Motion , με τους δεύτερους να αποδίδουν εξαιρετικά κατά διαστήματα και χάρη στη δύναμη τους στο ζωγραφιστό να κατακτούν τη νίκη !

Οι φιλοξενούμενοι εκκίνησαν δυνατά και με όπλο το καλό περιφεριακό σουτ (Κουμπούρος 6π με 2 τρίποντα, Δημητράκης 3π) αλλά και την όρεξη του Τύρου (7π) πήραν διψήφια διαφορά, καθώς απέναντι τους βρήκαν μόνο τον Θ.Ηλιόπουλο (6π) με συνέπεια το 7-18 των πρώτων δέκα λεπτών.

Δεν άλλαξε κάτι στη συνέχεια. Ο ρυθμός έπεσε κάπως καθώς οι ομάδες αμύνονταν σε ζώνη, και οι Slow Motion με τους Καγκλή (4π) και Θωμαϊδη (2π) να προσφέρουν ενέργεια στο ζωγραφιστό (μαζί με τους Μπανταβάνη και Χατζηκαλυμνιο που πρόσφεραν από ένα καλάθι) συντήρησαν διψήφιες αποστάσεις. Για τους αντιπάλους τους Ψαράκης, Σαλαπάτας, Κοκοβές και Θ.Ηλιόπουλος σημειώσαν από 2 πόντους, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 15-28 στο ημίχρονο.

Το χαμηλό τέμπο χαρακτήρισε την αναμέτρηση και στην επανάληψη. Αρχικά η παρέα του Δημητράκη έφτασε ως το +19 χάρη στις ενέργειες του Τύρου (6π και καταπληκτικές ασιστ), με τον Θ.Ηλιόπουλο να απαντά με πόντους για λογαριασμό των Thunderclutch, που με επιμέρους 13-4 μείωσαν σε 28-38 στο πέρας της τρίτης περιόδου.

Στην τελική ευθεία οι γηπεδούχοι ναι μεν ήθελαν αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν άμεσα. Ψαράκης (5π) και Θ.Ηλιόπουλος (6π) ήταν δραστήριοι, με τους Αβραμίδη (6), Τύρο (4) και Χατζηκαλυμνιο (3) να μην τους επιτρέπουν να πλησιάζουν περαιτέρω και την κόρνα της λήξης να βρίσκει τους Slow Motion νικητές με το δίκαιο 41-51 !

Η στατιστική αποτυπώνει τις προσπάθειες των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 37-40%, τρίποντα 16-24%, βολές 33-72%), μάζεψαν τα ριμπάουντ (30-43), μοίρασαν τετραπλάσιες ασιστ (4-16), είχαν λιγότερα κλεψίματα (12-8) και πιο πολλά λάθη (12-17).

Mvp αναδείχθηκε ο Γιάννης Τύρος με 17 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 1 κλέψιμο , 1 μπλοκ και 5 λάθη. Καλύτερος για τους ηττημένους και πρώτος σκόρερ ήταν το "τυφλό βέλος" Θάνος Ηλιόπουλος με 19 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 3 λάθη.

Κλειδί της αναμέτρησης ήταν ο Κώστας Χατζηκαλυμνιος με 7 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 3 κλεψίματα και 3 λάθη.

Το παιχνίδι κρίθηκε τόσο στην εμπειρία όσο και στη δύναμη των νικητών κοντά στο καλάθι.