Επιτυχημένο ντεπούτο στη South Summer Atlas League II έκαναν το βράδυ της Κυριακής στον Κορυδαλλό οι Vikings φιλοξενώντας τους Ελλάνιους, καθώς λύγισαν την αντίσταση τους στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, χάρη στους ξαδέρφους, Στέλιο και Βασίλη Λιάκο !

Οι ομάδες ξεκίνησαν βαδίζοντας πλάι πλάι δίχως να βρουν ιδιαίτερο ρυθμό. Οι μεν γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις με τα τρίποντα του Σ.Λιάκου και Γιαπράκη, ενώ οι αντίπαλοι τους είδαν τον Βερεντζιώτη (7π) να ξεκινά πολύ καλά, και προηγήθηκαν με βραχεία κεφαλή (10-11) στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια ευτύχησαν να δουν τον Μπεστιτζάνο να δίνει ενέργεια και σκορ με 10 πόντους , και παρέα με τον Κλάγκο (3) πήραν διαφορές 6-8 πόντων. Στην άλλη πλευρά ο Σ.Λιάκος (7π) κρατούσε τους Σκανδιναβούς κοντά στο σκορ, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 21-26.

Δεν άλλαξαν πολλά μετά τη διακοπή. Οι "Ελ" δεν έχασαν την πρωτοπορία χάρη στο δίδυμο Κακλέα (6) και Μπεστιτζάνου (5), με τον Β.Λιάκο (6) και τα τρίποντα των Ζαχαράτου και Κουρδούτη να διατηρούν τους Vikings πλησίον, με το σκορ να είναι στο 35-39 στο τριαντάλεπτο.

Στην τέταρτη περίοδο οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό με τα ριμπάουντ αλλά και τα καλάθια του Β.Λιάκου (7) και τον Ζαχαράτο (5). Ο Β.Λιάκος όμως χτύπησε στο δάκτυλο του χεριού και δεν συνέχισε. Το τρίποντο με ταμπλό του Γιαπράκη και οι βολές του Ζαχαράτου έκαναν το 50-47, ο Μπεστιτζάνος μείωσε στον πόντο και 3.7" πριν τη λήξη ο Κακλέας με 1/2 βολές ισοφάρισε, στέλνοντας την αναμέτρηση στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης.

Εκεί μίλησε ο ξάδερφος Σ. Λιάκος ! Σκόραρε 13 πόντους ο αθεόφοβος, με δυό back to back τρίποντα δίνοντας αέρα 7 πόντων στους Vikings, αλλά ο Κακλέας (6π) απάντησε με το ίδιο νόμισμα , μειώνοντας σε 65-62, με τον Λιάκο να είναι ψύχραιμος και από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, σημειώνοντας το τελικό 67-62 !

Τα στατιστικά σκιαγραφούν τα συμβάντα του ντέρμπι. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα τρίποντα (32-17%) και βολές (57-45%) παρά δίποντα (34-35%). Οριακή ήταν η κατάσταση και στα ριμπάουντ (54-55), μοίρασαν περισσότερες τελικές πάσες (20-15), έκαναν πιο πολλά κλεψίματα (13-11), λιγότερα μπλοκ (1-5) και λάθη (15-17).

Mvp του αγώνα ήταν με double double ο άτυχος της βραδιάς Βασίλης Λιάκος. Είχε 17 πόντους, 20 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 4 κλεψίματα και 2 λάθη. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο εξίσου "διπλός"καπιτάνο Άκης Βερεντζιώτης με 13 πόντους, 16 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 1 κλέψιμο, 3 μπλοκ και 1 λάθος.

Κλειδί του αγώνα :  Ο ήρωας της παράτασης και πρώτος σκόρερ Στέλιος Λιάκος με double figures και 23 πόντους, 13 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 3 κλεψίματα & 4 λάθη.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση :  Οι νικητές έπαιξαν στοχοπροσηλωμένα και με περίσσια ενέργεια, ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στις εξαιρετικές συμπεριφορές όλων των αγωνιζομένων.