Την πρώτη τους νίκη στο πλαίσιο της South Summer Atlas League II πέτυχαν οι Ελλάνιοι το βράδυ της Παρασκευής στον Κορυδαλλό, όταν για τη δεύτερη αγωνιστική συναντήθηκαν με τη Na Ala Team αποδίδοντας γρήγορο και όμορφο μπάσκετ στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι με τον Αλσαντζή (12π) να καθοδηγεί μαεστρικά την επίθεση τους και τον Λεκκό (4π) να οργανώνει για να προηγηθούν με 3-10 στο πεντάλεπτο. Οι αντίπαλοι τους ωστόσο απάντησαν με τον Μπεστιτζάνο (5π) μειώνοντας σε 11-18 στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και η Na Ala Team διατήρησε ένα μικρό προβάδισμα χάρη στον Αλσαντζή (6π). Οι 'Ελ" ωστόσο πλησίασαν κι άλλο χάρη στον Βερεντζιώτη (4) και το τρίποντο του Κλάγκου, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 22-27.

Οι "Νααλίτες" μετά την ανάπαυλα κράτησαν για λίγο ακόμα τα ηνία του αγώνα. Ωστόσο οι γηπεδούχοι προσάρμοσαν κατάλληλα την άμυνα τους και τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο βρήκαν εύκολα καλάθια με το ντουέτο Βερεντζιώτη (9) και Μπεστιτζάνου (8) και χάρη σε ένα επιμέρους 20-3 όχι μόνο ισορρόπησαν αλλά προσπέρασαν ως το +10 , καθώς στον αντίποδα μόνο οι Λεκκός (6) και Αλσαντζής (5) έδιναν λύσεις. Σκορ τρίτου δεκλαέπτου 49-41.

Τα τελευταία δέκα λεπτά ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Οι Ελλάνιοι διατήρησαν το up tempo απέναντι στην κουρασμένη Na Ala Team, δέχθηκαν μόλις 4 πόντους και με το κουαρτέτο Μπεστιτζάνου, Μπάτσικα, Βερεντζιώτη και Νίκου να σκοράρει από 4π έκαστος, εκτόξευσαν τη διαφορά προσφέροντας όμορφο θέαμα. Η κόρνα της λήξης τους βρήκε να πανηγυρίζουν δίκαια το τελικό 69-45 !

Τα στατιστικά αποθανατίζουν τα τεκταινόμενα εντός των γραμμών. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα εντός πεδιάς (δίποντα 58-35%, τρίποντα 19-12%) παρά βολές (50-61%). Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (48-33), μοίρασαν περισσότερες τελικές πάσες (24-10), έκαναν πιο λίγα κλεψίματα (7-9) και ως εκ τούτου παραπάνω λάθη (14-12).

Mvp του αγώνα ήταν ο καπιτάνο Άκης Βερεντζιώτης. Είχε 19 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη. Για τους ηττημένους ξεχώρισε στην πρώτη του εμφάνιστη με double double o Κώστας Αλσαντζής με 24 πόντους, 17 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 3 λάθη.

Κλειδί του αγώνα :  Ο Νίκος Μπεστιτζάνος με 21 πόντους, 2 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 2 κλεψίματα & 2 λάθη.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση :  Οι νικητές ανέβασαν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και με το μαγικό τους τελευταίο δεκάλεπτο θριάμβευσαν !