Την τρίτη αγωνιστική της Summer South Atlas League 2 περίμενε η Na Ala Team για να δείξει τα δόντια της, φιλοξενούμενη την Τρίτη το βράδυ στον Κορυδαλλό από τους αήττητους Skylarkers. Mετά από ένα ισοπεδωτικό ξεκίνημα πήρε διαφορά, τη συντήρησε με άνεση και κατέκτησε εμφατικά το πρωτό ροζ φύλλο στο θερινό τουρνουά.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να έβαλαν το πρώτο καλάθι, αλλά μετά ποιός είδε τη Na Ala και δεν φοβήθηκε ; Με σερί 15-0 και το κουαρτέτο Αλσαντζή (7), Τζαμίχα (6), Μαυράκη (5) και Μανδρώνη (4) να κάνει ότι θέλει στο παρκέ, σκόραραν αφειδώς ενώ δέχθηκαν μόλις 6 πόντους (Παπαγεωργίου 4, Ασημίδης 2) και τελειώσαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +19 (6-25) !

Δεν άλλαξε κάτι στη δεύτερη περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να δουν τον Τζαμίχα άχαστο στην επίθεση (8π) και κυρίαρχο στα ριμπάουντ, με τους Μανδρώνη και Καραβία να προσθέτουν τις τρίποντες πινελιές τους για να φτάσουν ως το +29 ! Στην άλλη πλευρά ο Ασημίδης (7) με τον presidente Μπουλουτσίκο και τον Παπαγεωργίου (από 3π) προσπαθούσαν να συγκρατήσουν κάπως την ορμή των αντιπάλων τους και μείωσαν σε 19-43 στου δρόμου τα μισά.

Μετά την ανάπαυλα ο ρυθμός έπεσε. Οι Skylarkers επιχείρησαν να μικρύνουν την απόσταση με τους Μπουλουτσίκο (4), Πιτσάβα, Κακομήτα, Αλεξανδρή και Τερζή (από ένα καλάθι), με τους ΜΑυράκη (3), Αλσαντζή και Λεκκό (από ένα καλάθι) να διαμορφώνουν το 30-50 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στα τελευταία δέκα λεπτά το παιχνίδι έλαβε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς οι "Ουράνιοι" ναι μεν ήθελαν να μειώσουν κι άλλο (Κακομήτας 7, Παπαγεωργίου 6, Πιτσάβας 5) όμως τα τρίποντα του Μανδρώνη (6) και οι Λεκκός και Αλσαντζής (από 4π) δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν πιο πολύ πέραν του απολύτως δίκαιου τελικού 48-65.

Η στατιστική αποκρυσταλλώνει την παρουσία των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 30-37%, τρίποντα 23-31%, βολές 43-85%). Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (39-53), μοίρασαν παραπάνω τελικές πάσες (10-16), έκλεψαν δύο λιγότερες μπάλες (13-11) και υπέπεσαν σε πιο λίγα λάθη (16-14).

Player of the game αναδείχθηκε με double double, από το πρώτο ημίχρονο μάλιστα ο Γιάννης Τζαμίχας που είχε 14 πόντους, 22 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη. Κλειδί του παιχνιδιού με την πληθωρική του παρουσία ήταν ο Νίκος Μαυράκης με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 2 μπλοκ κι ένα λάθος.

Πάλεψε για τους ηττημένους ο Νικόλας Ασημίδης με 9 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη.

Η αναμέτρηση κρίθηκε απότα πρώτα λεπτά με τους νικητές να πατούν εξαρχής το γκάζι και να μην ξανακοιτούν πίσω !