Στο πλαίσιο της τρίτης στροφής του πρώτου γκρουπ της West Summer Atlas League 2 οι West Floppers υπέστησαν την πρώτη τους ήττα, όταν το απόγευμα του Σαββάτου υποδέχθηκαν τη Bassxetonia που με όπλο τη σφριγηλή της άμυνα πήρε το ροζ φύλλο και τους έπιασε στη βαθμολογία.

Ισορροπημένο ξεκίνημα είχαμε και για τα δύο συγκροτήματα. Οι γηπεδούχοι σκόραραν κυρίως με τον Βενιό (7π) , ενώ οι αντίπαλοι τους ανταπέδωσαν με το δίδυμο Μεγαγιάννη (6π) και Εσφαχάνι (5π) και προηγήθηκαν με βραχεία κεφαλή (12-13) στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 9-0 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, με μοναδικό τους σκόρερ τον Στρατηγόπουλο (7π). Έφτασαν ως το +8, κρατώντας τους Floppers χωρίς σκορ για έξι λεπτά (που έχασαν τον Μιζάλη με τραυματισμό για το υπόλοιπο της αναμέτρησης), ωστόσο απάντησαν με επιμέρους 8-2 και με τρίποντο του Μπάκα μείωσαν σε 20-22 στο τέλος του πρώτου μέρους.

Η Βasxetonia μπήκε δυνατά μετά την ανάπαυλα και με τους Χριστόπουλο (4) και Στρατηγόπουλο (3) πήγε ξανά στο +8. Οι γηπεδούχοι κάλεσαν σε time out και με τον Γκανή (7π) να χτυπά στο ζωγραφιστό και το τρίποντο του Μπέργιου ψαλίδισαν τη διαφορά ως το 30-34 στη λήξη της τρίτης περιόδου.

Οι "κίτρινοι" έδειξαν να παίρνουν το πάνω χέρι όταν λίγο πριν την τελική ευθεία πήραν διψήφια διαφορά με τρίποντο του Μεγαγιάννη (30-40). Ωστόσο οι Floppers αντέδρασαν με σερί 9-0, με τον Σιγουράκο (4π) και με ένα ακόμα τρίποντο του Μπάκα έφτασαν σε απόσταση βολής (39-40) ένα λεπτό πριν το τέλος. Ο Μεγαγιάννης όμως είχε κρύο αίμα από τη γραμμή της φιλανθρωπίας στα 18" και διαμόρφωσε το τελικό 39-42, καθώς οι Floppers δεν πρόλαβαν να εκτελέσουν την τελευταία τους επίθεση !

Η ομαδική στατιστική αποτυπώνει τα τεκταινόμενα εντός παρκέ. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (36-37%) και βολές (43-70%) παρά τρίποντα (14-13%). Υστέρησαν στα ριμπάουντ (47-35), μοίρασαν λιγότερες τελικές πάσες (11-6), έκλεψαν παραπάνω μπάλες (3-9) και υπέπεσαν σε λιγότερα λάθη (18-10).

Mvp : Ο Βαγγέλης Χριστόπουλος που είχε 6 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος. Κλειδί του παιχνιδιού αναδείχθηκε ο Τάκης Μεγαγιάννης με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη.

Καλύτερος για τους ηττημένους ήταν ο Χρήστος Μπέργιος με 4 πόντους, 14 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη.

Που κρίθηκε ο αγώνας :  Στην εμπειρία, την ψυχραιμία και τη διαχείριση των νικητών στο τέλος !