Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός» της Καισαριανής, το Basketaki Rejects, με μόλις πέντε διαθέσιμους παίκτες, αντιμετώπισε τους Saronic Hornuts για την 4η αγωνιστική, της Atlas Summer League 2 (Ανατολή), με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν εύκολα, με 84-63, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το πόδι… πατημένο στο γκάζι για τους Saronic και ουσιαστικά δεν έφυγε ποτέ από εκεί. Ο Σταύρος Τσόλας έκανε από την αρχή αισθητή την παρουσία του, κάνοντας μας να ψάχνουμε ποιος είναι αυτός ο βραχύσωμος guard. Με αυτόν μπροστάρη και τους Ορφανίδη, Θεοχαρίδη να ακολουθούν, οι «μέλισσες» προηγήθηκαν από νωρίς με 22-6, την ίδια ώρα που για τους «απορρίψαντες« σκόραρε μόνο ο Βάγιας. Τελικά, ένα τρίποντο του Ζουρούδη και ένα δίποντο του Κωνσταντίνου, ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο με σκορ 14-28.

Ίδιο έργο και στη δεύτερη περίοδο με τον Τσόλα να σκοράρει από παντού, να έχει βοήθεια από τα αδέρφια Κυβρικοσαίου που σκόραραν τρίποντα και έδωσαν λύσεις στην οργάνωση (Διονήσης) και στην άμυνα (Γιώργος), ενώ για τους γηπεδούχους… που είχαν «χάσει από τα αποδυτήρια» την αναμέτρηση, το μόνο ενδιαφέρον ήταν τα νούμερα με τα οποία θα τελείωνε τον αγώνα ο Βάγιας που έκανε συγκλονιστική εμφάνιση. Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου ήταν 29-50, με buzzer-beater τρίποντο του Τσόλα.

Παρόμοια εικόνα και στο Β΄μέρος με τους Saronic να «εμβαθύνουν» στο ροτέισον και να ισομοιράζουν τον χρόνο μεταξύ όλων των παικτών, ενώ το Basketaki προσπάθησε να χαρεί το υπόλοιπο του παιχνιδιού, «πληγωμένο» από σημαντικές απουσίες. Διαδικαστικού χαρακτήρα τα υπόλοιπα λεπτά, με σχεδόν άπαντες (πλην Βρυώνη που δεν αγωνίστηκε πολύ για να πάρει και ανάσες από τα συνεχόμενα παιχνίδια) να σκοράρουν και για τις δύο ομάδες και το τελικό 84-63, να διπλασιάζει τις νίκες των Saronic, που έκαναν και μία «δήλωση» ενόψει συνέχειας του τουρνουά.

MVP: Δεν είναι οι 37 πόντοι του στο παρκέ, αλλά η γενικότερη διάθεση που έδειξε. Ο Σταύρος Τσόλας ξεχώρισε για την ενέργειά του, την αθλητικότητα του και το καλό περιφερειακό του σουτ. Επιπλέον μάζεψε εφτά ριμπάουντ, μοίρασε τέσσερις ασίστ και πραγματοποίησε πέντε κλεψίματα.

Παίκτης Κλειδί: Double-double για τον Βλάσιο Κωτσοβίλη με δέκα πόντους και δώδεκα ριμπάουντ, μετρώντας ακόμα τρεις ασίστ, δύο κλεψίματα και μία τάπα.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Λάμπρος Βάγιας που ακόμα δίνει μάχες κάτω από τα καλάθια, με 38 πόντους, 16 ριμπάουντ, δύο ασίστ, τέσσερα κλεψίματα και δύο κοψίματα. 

Που κρίθηκε το ματς: Πολλές απουσίες για το Basketaki, τους Hornuts να μην αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα καθόλι τη διάρκεια του αγώνα. Αναμένουμε το παιχνίδι του δεύτερου γύρου, χωρίς ελλείψεις παικτών και για τους δύο, ώστε να απολαύσουμε θέαμα, καθώς πρόκειται για δύο γρήγορες και αθλητικές ομάδες.