Στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του πρώτου γκρουπ της Summer West Atlas League 2 η Basxetonia υποδέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Ίλιον τους ισόβαθμους Αναλώσιμους με τους δεύτερους να επικρατούν με τρίποντη καταιγίδα  κατακτώντας μια νίκη που τους δίνει το δικαιώμα να διεκδικήσουν θέση στα πλέι-οφ την τελευταία αγωνιστική απέναντι στους Γέροντες.

Στην πρώτη περίοδο οι ομάδες ισορρόπησαν. Οι γηπεδούχοι βρήκαν σκορ από τους Καϊσίδη (5), Μεγαγιάννη (4), Χριστόπουλο και Βαρδαβά (από 3), με τους αντιπάλους τους να ακολουθούν κατά πόδας χάρη στα τρίποντα του Χρηστακάκου (6π) και τις προσπάθειες των Μεϊντάνη (4π) και Χρονόπουλου (3π), με το σκορ να είναι στο 17-15 στο τέλος της.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι παρότι βρέθηκαν στο -5, έτρεξαν ένα 12-0 σερί με 4 συνεχόμενες ριπές έξω από την περίμετρο με τους Χρηστακάκο και Μεϊντάνη να βάζουν από δύο έκαστος.  Στην αντίπερα όχθη σκόραραν οι Μεγαγιάννης (3), Στρατηγόπουλος και Βαρδαβάς (από 2), για το 24-29 στο τέλος του ημιχρόνου.

Μετά την ανάπαυλα οι Αναλώσιμοι συνέχισαν τον βομβαρδισμό από την περιφέρεια αποκτώντας διαφορά στα όρια της διψήφιας τιμής. Ο Χρηστακάκος (8π) πέτυχε ακόμη δύο τρίποντα, με τους Αντωνιάδη και Μεϊντάνη να συμβάλλουν με ένα ο καθένας. για τη Basxetonia Εσφαχάνι και Στρατηγόπουλος σκόραραν από 3, ενώ Καραλής και Μεγαγιάννης πρόσθεσαν από ένα καλάθι. Σκορ τρίτου δεκαλέπτου 35-46.

Στην τελική ευθεία το βαθύ ρόστερ και οι πολλές επιλογές του Νικολόπουλου έπαιξαν το ρόλο τους, καθώς οι μεν "κίτρινοι" ήθελαν (Μεγαγιάννης 7π) αλλά δεν είχαν τις δυνάμεις για να απειλήσουν ευθέως. Έτσι οι Αναλώσιμοι με συνετή διαχείριση και τους Μεϊντάνη (4), Τάραμα, Χρονόπουλο (από 3π) , Μπέλλο και Αντωνιάδη (από 2π) διατήρησαν δίψηφια απόσταση και πανηγύρισαν το απόλυτα δίκαιο τελικό 48-60.

Η ομαδική στατιστική καθρεπτίζει την εικόνα των ομάδων. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 39-39.2%, τρίποντα; 19-38%, βολές 33-62%). Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (28-43), μοίρασαν πιο πολλές ασιστ (12-19), είχαν λιγότερα κλεψίματα (9-5) και παραπάνω λάθη (8-11).

Player of the game αναδείχθηκε με double double ο Βασίλης Μεϊντάνης έχοντας 17 πόντους (3/7τ), 10 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη. Παίκτης κλειδί αλλά και πρώτος σκόρερ ήταν ο Σωτήρης Χρηστακάκος με 20 πόντους (6/11τ), 7 ριμπάουντ, 2 ασιστ και 1 λάθος.

Καλύτερος των ηττημένων παρουσιάστηκε ο Τάκης Μεγαγιάννης με 16 πόντους, , 5 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο δεύτερο μισό του αγώνα με την ευστοχία των νικητών στο μακρινό σουτ και την υπεροχή τους στο ζωγραφιστό να είναι οι καθοριστικοί παράγοντες.