Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας του 2ου group της west περιφέρειας για το Atlas Summer League οι Indians BC υποδέχθηκαν τους Salatoi! Μπορεί οι «Ινδιάνοι» να είχαν τα ηνία του αγώνα σε όλη την διάρκεια του, αλλά οι Salatoi έφτασαν πολλές φορές μέχρι και στο -2. 63-55 ήταν το τελικό σκορ υπέρ των Indians BC!

Οι γηπεδούχοι έδειξαν τις διαθέσεις τους από το 1ο δεκάλεπτο. Με γρήγορο μπάσκετ και «ατσάλινη» άμυνα κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. 18-9 ήταν το επιμέρους σκορ με τους Salatoi να μην μπορούν να βρουν τα πατήματά τους. 1ος σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Σωτηρέλλης με Παπανικολάου, Αρβανίτη και Γκόγκα να ακολουθούν έχοντας από 3 πόντους έκαστος. 2 καλάθια είχε ο Κρεμαστάς και 3 πόντους ο Τσουκάτος για τους φιλοξενούμενους.

Η 2η περίοδος ήταν 1 έργο ίδιο με το προηγούμενο, αλλά με ρόλους αντίθετους. Οι Salatoi υπό τις οδηγίες του Τσουκάτου κατάφεραν να συνέλθουν και έδειξαν τις ικανότητες τους. Παίζοντας ωραίο και οργανωμένο μπάσκετ κατάφεραν να μετατρέψουν το -9 σε -2. Οι Indians του coach K. δεν είχαν απάντηση και είδαν την υπέρ τους διαφορά σχεδόν να εξανεμίζεται. Μπουρίτης και Γκόγκας είχαν από 3 πόντους ο καθένας για τους γηπεδούχους. Κουπί για τους φιλοξενούμενους τράβηξε με 3 καλάθια ο Αρβανίτης. 4 πόντους έβαλε ο Γλεντής.

Στο 3ο δεκάλεπτο οι «Ινδιάνοι» επέστρεψαν. Έπαιξαν όπως στην 1η περίοδο γρήγορο μπάσκετ και προσπάθησαν να χτυπήσουν τους Salatoi στην ταχύτητα. 21-14 ήταν το επιμέρους σκορ με την διαφορά να φτάνει τους 9 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ξανά τρόπο να ακολουθήσουν τον ρυθμό αυτό. 8 πόντους έβαλε ο τρομερός Μπουρίτης με τον Παπανικολάου να ακολουθεί με 7. 2 καλάθια έβαλε ο Καλαϊτζίδης για τους Salatoi.

Με την διαφορά στους 9 πόντους οι Indians είχαν τον 1ο λόγο στην 4η περίοδο. Μπορεί οι Salatoi να προσπάθησαν και να έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από την ανατροπή, αλλά οι «Ινδιάνοι» κατάφεραν να διατηρήσουν έστω και δύσκολα την υπέρ τους διαφορά και πήραν την νίκη με σκορ 63-55. 15-16 ήταν το σκορ της περιόδου. Για τους νικητές 2 τρίποντα έβαλε ο Μπεκράκης. 2 καλάθια πέτυχε ο Τριαντάφυλλος. 7 πόντους έβαλε ο Καλαϊτζίδης και 4 ο Αρβανίτης για τους ηττημένους.

Player of the game ήταν ο Α. Παπανικολάου με 12 πόντους, 9 ριμπάουντ (8-1), 3 ασίστ, 1 κλέψιμο,2 μπλοκ και 1 λάθος σε 26 λεπτά. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γ. Αρβανίτης με 10 πόντους, 2 ριμπάουντ (2-0) και 2 κλεψίματα σε 25 λεπτά αγώνα!

Key player: Ο παράγοντας Χ ήταν ο Ι. Μπουρίτης με 14 πόντους, 6 ριμπάουντ (5-1), 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη σε 24 λεπτά συμμετοχής!

Το παιχνίδι κρίθηκε από τις αντοχές και την δύναμη των Indians BC!