Μπορεί να τους πήρε ένα 9λεπτο, όμως οι BaShock βρήκαν τρόπο να αρχίσουν να σκοράρουν και με υπομονή έκαναν την ανατροπή κόντρα στους Skylarkers - που όσο περνούσε η ώρα αγχώνονταν και αστοχούσαν – και πήραν την 3η νίκη τους (3-2) στον Νότιο όμιλο του Atlas Summer League, περιμένοντας πλέον αντίπαλο στα Playoff, σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους (2-3), που αποχαιρέτησαν το καλοκαιρινό τουρνουά.

Βλέποντας τα πρώτα 8-9 λεπτά, θα έλεγε κανείς ότι οι Skylarkers θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα και θα πάρουν αυτοί την τρίτη τους νίκη στον όμιλο, αφού οι 7 πόντοι του Μπουλουτσίκου και η αστοχία των «Μπασόκ» είχαν φέρει το σκορ στο 0-9, όμως το δεύτερο τάιμ άουτ που ζήτησε ο Μπουλούμπασης και ένα γκολ-φάουλ του Μαράκη κάπως τους «ξύπνησε» και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 6-9.

Από εκεί και μετά ήταν πιο ισορροπημένο το παιχνίδι και οι «κόκκινοι» προσπέρασαν για λίγο, πριν τη λήξη του ημιχρόνου (20-19), με τα σουτ των Μπουλούμπαση και Καραγιάννη να ανεβάζουν τα ποσοστά, κάτι που έκαναν και οι Μπατσιάκος, Πιτσάβας για τους «ροζ», οι οποίοι ολοκλήρωσαν το ημίχρονο στο υπέρ τους 22-23, αλλά μετά άρχισαν τα δύσκολα, με την μπάλα να μην μπαίνει πολύ συχνά στο καλάθι (32-30 στο 30’) και τους BaShock να παίρνουν το προβάδισμα και να το διατηρούν μέχρι το φινάλε, κυρίως χάρη στις εμπνεύσεις των Μαράκη, Μπουλούμπαση και Νινιού, με τον Ζαχαριουδάκη να μοιράζει ασίστ (6 συνολικά) και τους Skylarkers να χάνουν τις ευκαιρίες τους για να ξαναγυρίσουν το σκορ, καταλήγοντας στο τελικό 45-42 που έστειλε τους τυπικά γηπεδούχους σε τροχιά Playoff.

Player of the Game ήταν ο Αλέξανδρος Μαράκης με 14 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και 3 ασίστ, ενώ από τους «Λάρκερς» ξεχώρισε ο Ορέστης Πιτσάβας με 10 ριμπάουντ, 2 πόντους, 3 κλεψίματα και 1 μπλοκ.

Παίκτης – κλειδί για τους νικητές ήταν ο Γιάννης Μπουλούμπασης, που με τις φωνές του και το πάθος σε κάθε σωστή ενέργεια, ξεσήκωσε τους συμπαίκτες του και βοήθησε στο να γυρίσει το παιχνίδι και να έρθει η νίκη-πρόκριση. Συνολικά το «πίτμπουλ» είχε 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αφού το σκορ έμεινε σε χαμηλά επίπεδα και τελικά επικράτησε η ομάδα που έδειξε περισσότερο πάθος και κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες στη ρακέτα της.