Οι Ελλάνιοι έπαιξαν όμορφο μπάσκετ, έμειναν πιστοί στο σύστημά τους σε όλη τη διάρκεια του ματς, κράτησαν καλύτερη άμυνα και πήραν την 4η νίκη τους, μένοντας παράλληλα πρώτοι στον Νότιο όμιλο του Atlas Summer League 2 (4-1) και περιμένοντας τη συνέχεια με τα Playoff από τους άλλους ομίλους, αφήνοντας τους Forty Plus (2-3) να κάνουν ήσυχοι τα καλοκαιρινά μπανάκια τους, μέχρι να αρχίσει η χειμερινή σεζόν ξανά.

Η ταχύτητα του παιχνιδιού ήταν γρήγορη από την αρχή, με τους Γαζή, Μπεστιτζάνο, Βερεντζιώτη να παίρνουν τις περισσότερες πρωτοβουλίες για τους Ελλάνιους και τους Δροσόπουλο, Μακρή από πλευράς «σαραντάρηδων», με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 20-17 από ωραίο buzzer δίποντο του Νομικού, ενώ ο ρυθμός παρέμεινε καλός και στη δεύτερη περίοδο, με τους «μαύρους» να αποδίδουν καλύτερη άμυνα και τους Σακκά, Κακλέα και «Μπέστι» να τους δίνουν διαφορά 12 πόντων στο τέλος του ημιχρόνου (39-27).

Μακρής, Δελημάρκος, Δροσόπουλος και Ορνεράκης ήταν πιο αποτελεσματικοί στο τρίτο δεκάλεπτο (σε αντίθεση με τον Ντεμελή που δεν ήταν στη μέρα του) και βρήκαν περισσότερες επιθετικές λύσεις για τους Forty, όμως οι Ελλάνιοι κρατούσαν το γκάζι πατημένο και δεν άφηναν περιθώρια για να γυρίσει το σκορ, με το 30ο λεπτό να ολοκληρώνεται στο 52-41 και τους Μπεστιτζάνο, Βερεντζιώτη να «καθαρίζουν» στην τέταρτη περίοδο, εκεί που ο ρυθμός λίγο έπεσε λόγω των αρκετών φάουλ που είχαμε και από τις δύο πλευρές, οπότε και οι Plus είδαν ότι έρχεται το φινάλε αυτής της μεγάλης σεζόν, με το τελικό 70-56 να δίνει συνέχεια στο «όνειρο» των… συνοδών του Θεού Δία!

Player of the Game ήταν ο Άκης Βερεντζιώτης με 18 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ από τους «σαραντάρηδες» ξεχώρισε ο Θεοφάνης Δροσόπουλος με 9 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα.

Παίκτης-κλειδί για τους Ελλάνιους ήταν ο Κώστας Κακλέας (18 π. / 8 reb / 3 ασίστ), που έριξε πολύ τρέξιμο (όπως και όλοι οι συμπαίκτες του βέβαια) και μαζί με τους Γαζή, Μπεστιτζάνο έβρισκαν λύσεις κάθε φορά που οι αντίπαλοί τους πήγαιναν να πλησιάσουν στο σκορ.

Το ματς κρίθηκε στην συγκέντρωση των Ελλάνιων και στο γρήγορο passing game που… ανάγκαζε τους Forty να αφήνουν ελεύθερους χώρους και έτσι οι τυπικά γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους για να φτάσουν τους 70 πόντους.