Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός» της Καισαριανής, οι Hoopfellas αντιμετώπισαν τους Basketaki Rejects για την 5η αγωνιστική, της Atlas Summer League 2 (Ανατολή), με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 57-39, χάρις στα 37 επιθετικά ριμπάουντ και τα 13 κλεψίματα που πραγματοποίησαν.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν άστοχα το παιχνίδι, με το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι να έρχεται μετά από τρεισήμισι λεπτά, με σουτ τριών πόντων του Μπέλμπα, ενώ νωρίτερα είχε σκοράρει 2/4 βολές ο Βάγιας (3-2).  Ο Υψηλάντης έκανε το 3-4 και ακολούθησε… καταιγισμός τριπόντων, με Κελέτση, Μπέλμπα και Σταματιάδη κατα σειρά (9-7). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 9-11, μετά από καλάθι του Κωνσταντίνου.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με όμορφα καλάθια του Ευσταθίου, που έκανε το 12-11 και το 14-16, προτού ο Βάγιας αναλάβει δράση. Ο ψηλός των «πορτοκαλί» πέτυχε δύο συνεχόμενα καλάθια για το 16-20, ενώ ήταν αυτός που πέτυχε και τους τελευταίους πόντους του ημιχρόνου (20-24).

Με την έναρξη του Β ΄μέρους, ο Σταματιάδης «συνδέθηκε» με το καλάθι για το 20-26, ενώ ο ίδιος με γκολ-φάουλ έκανε το 22-29. Ο Ευσταθίου έδωσε μία λύση, μειώνοντας σε 25-31, αλλά το νερό είχε μπει στο αυλάκι για το Basketaki, που με Σταματιάδη και Βάγια να σκοράρουν κατά ριπάς, ολοκλήρωσαν την περίοδο μπροστά με 40-27.

Διαδικαστικού χαρακτήρα τα τελευταία δέκα λεπτά, με τους Hoop να προσπαθούν να «επιστρέψουν», μάταια όμως. Fang και Αργυριάδης πέτυχαν κάποιους πόντους, αλλά η κούραση ήταν εμφανής στα πρόσωπα των «κοκκινόμαυρων», που τελικά γνώρισαν την τρίτη τους ήττα, την ίδια ώρα που οι «απορρίψαντες» έχουν ρεκόρ 2-2.

MVP: Εντυπωσιακό double-double από τον Λάμπρο Βάγια, με 19 πόντους και 24 ριμπάουντ. Ο «ψηλός» του Basketaki διανύει περίοδο φόρμας και επίσης μέτρησε πέντε ασίστ, ένα κλέψιμο και τέσσερις τάπες.

Παίκτης κλειδί: Πολύ καλή παρουσία από τον Γρηγόρη Σταματιάδη, με 16 πόντους, εφτά ριμπάουντ, τρεις ασίστ και μία τάπα.
Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Χρήστος Ευσταθίου, με 11 πόντους, 14 ριμπάουντ, μία ασίστ και τρία κοψίματα.

Που κρίθηκε το ματς: Οι Basketaki Rejects πραγματοποίησαν 34 παραπάνω επιθέσεις στο παιχνίδι.