Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 4ου γκρουπ North Summer League II, οι Touvlakers έσπασαν το αήττητο του Φάρου BC και πραγματοποίησαν την τρίτη σερί νίκη τους πάρα την προσπάθεια των πρωτοπόρων.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυναμικά και από τις δύο πλευρές. Οι Touvlakers με πρωταγωνιστές τους Σαλάτα (10) με δύο εύστοχα τριποντά, Ράνης Ε. (7) και Ράνης Ι. (4) πήραν προβάδισμα 5 πόντους. Η ομάδα του Φάρου, δεν έσκυψε το κεφάλι, με πρωταγωνιστές Πολύζο (11) 3/3 τρίποντα, Καλπακή και Βασιλό από (4) καθώς και το δίποντο του Θωμόπουλου, κατάφερε να φέρει στα ίσα το ματς. Το σκορ της πρώτης περιόδου έληξε 21-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Touvlakers με τον Ράνη Ε. (9) να είναι σε εξαιρετική κατάσταση αλλά και με τους Λαδιά (6) και Κοσκερά (4) κατάφεραν να ανοίξουν την διαφορά. Ο Φάρος από την άλλη μεριά, με τον Πολύζο (6) , Καλπακή (3) και από δύο πόντους τους Βασιλό, Τσιμπούκη Θ και Τσιμπούκη Δ. κατάφεραν να κρατηθούν κοντά στο σκορ το οποίο διαμορφώθηκε στο τέλος του ημίχρονου σε 48-36.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Φάρος, παρότι έμεινε πίσω στην ανάπαυλα, μπήκε δυναμικά με τον Καλπακή να φθάνει τους 16 πόντους, τον Πολύζο και τον Τσιμπούκη Θ. να σκοράρουν από (4) και οι Τομάνι και Θωμόπουλος να ευστοχούν σε κρίσιμα δίποντα. Οι Touvlakers όμως είχαν την απάντηση με τον Σαλάτα να φθάνει τους 15 πόντους,  ο Λαδιάς να σκοράρει άλλους (6) και ο Μαρίνος με τον Ράνη Ι. να σκοράρουν από (4). Το παιχνίδι εξελίχθηκε με γρήγορο τέμπο και ευστοχία και από τις δύο πλευρές. Το αποτέλεσμα της τρίτης περιόδου διαμορφώθηκε σε 65-57.

Στην τελική ευθεία οι ομάδες έπαιζαν πιο απελευθερωμένο μπάσκετ. Ο Φάρος με πρωταγωνιστές τον Καλπακή (10) και Τσιμπούκη Δ. (8) έδωσαν το προβάδισμα για πρώτη φορά στην ομάδα τους στο 34ο λεπτό με το σκορ να δείχνει 70-71. Οι Touvlakers όμως με πρωταγωνιστές τους Σαλάτα (9) και Ράνη Ε. (8) ξανά πήραν κεφάλι στο σκορ και το κράτησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Το τελικό σκορ έδειχνε 88-83 με τους Touvlakers να υποχρεώνουν τον Φάρο BC στην πρώτη του ήττα .

Τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους : Οι νικητές ήταν πιο εύστοχοι (15/20 βολές (75.0%), 26/50 δίποντα (52.0%) και 7/24 τριποντά (29,2%), μάζεψαν 43 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 11 ήταν επιθετικά, μοίρασαν 12 ασίστ, είχαν 9 κλεψίματα καθώς και 12 λάθη σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα.

MVP: Αναδείχθηκε ο Ράνης Μανώλης με 22 πόντους, 19 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα και 4 λάθη στη διάρκεια του ματς με 37 στο σύστημα αξιολόγησης. Καλύτερος των ηττημένων παρουσιάστηκε ο Πολύζος Φίλιππος με 27 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κοψίματα και 3 λάθη με 31 στο σύστημα αξιολόγησης.

Κλειδί του αγώνα ήταν ο Σαλάτας Χρήστος με 24 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 λάθη με 16 στο σύστημα αξιολόγησης.

Το παιχνίδι κρίθηκε στην ευστοχία των παιχτών των Touvlakers στο crunch time.