Για την έκτη και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του τρίτου γκρουπ της Summer North Atlas League 2 οι Ionians συγκρούστηκαν με τη Sugarcity με τους δεύτερους να λυγίζουν την αντίσταση των πρώτων μετά από 55 λεπτά αγώνα και στην τρίτη παράταση σε μια αναμέτρηση που θα θυμούνται όλοι, με τους νικητές να παίρνουν την πρώτη θέση και τους ηττημένους τη δεύτερη, συμμετέχοντας αμφότεροι στα πλέι-οφ.

Με τσιτωμένα τα γκάζια μπήκαν οι ομάδες στο παρκέ. Οι γηπεδούχοι είχαν το δίδυμο Μπιρζαμάνη (10) και Θεοδώρου (7) σε εξαιρετική κατάσταση, με τους αντιπάλους τους να ακολουθούν με το δικό τους ντουέτο (Τριμμης 7, Μπούρος 6) για το 20-17 των πρώτων δέκα λεπτών.

Οι Ίωνες συνέχισαν να έχουν το έλεγχο της κατάστασης χάρη στους Θεοδώρου, Μαρούλη (από 4π) και το τρίποντο του Καλλέργη. Από την άλλη πλευρά ο Ιωακειμίδης σκόραρε 8 πόντους και με το τρίποντο του Τριμμη η Sugar παρέμεινε κοντά στο σκορ (35-30) στο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά μετά την ανάπαυλα εκκινώντας με 10-0 σερί  με τους Τριμμη (8) και Ιωακεμίδη (4) πρωτοστάτες προσπερνώντας και περιορίζοντας τους Ionians σε μόλις 7 πόντους (Μπιρζαμάνης 4, Μαρούλης 3), με το σκορ να διαμορφώνεται σε 42-47 στο τριαντάλεπτο.

Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι έλαβε δραματικό χαρακτήρα. Οι "ζαχαρένιοι" βρέθηκαν στο +5  χάρη στους Τριμμη (5) και Ιωακειμίδη (4), όμως ένα 6-0 των Ιώνων με τους Θεοδώρου (3) και Μαρούλη, τους έβαλε μπροστά με 57-56, όμως μια 1/2 βολές του Ιωακειμίδη έστειλε το παιχνίδι στον έξτρα χρόνο της παράτασης.

Αυτός ο έξτρα χρόνος ήταν σχεδόν μια...αιωνιότητα και εξηγούμε : Οι γηπεδούχοι αρχικά βρέθηκαν στο +6 χάρη στους Μπιρζαμάνη και Μαρούλη (από 4π), όμως η Sugarcity αντέδρασε και με 10 διαδοχικούς πόντους του Τριμμη ισοφάρισε σε 67-67 για να έχουμε άλλα τουλάχιστον πέντε λεπτά αγώνα. Στη δεύτερη παράταση οι Ionians προηγήθηκαν με 75-73 (Θεοδώρου 5π), αλλά ένα 5-0 σερί των αντιπάλων τους με το σόου του Τρίμμη (7π), το καλάθι του Μπούρου και τη βολή του Καρπουζλή προσπέρασε με 75-78, για να ισοφαρίσει στα 5" με βόμβα τριών πόντων ο Μπιρζαμάνης για να οδηγηθούμε σε τρίτη παράταση ! Εκεί στέρεψαν οι δυνάμεις των Ιώνων που δεν πέτυχαν ούτε πόντο, ενώ στην αντίπερα όχθη εμφανίστηκε ο Συμιανάκης με 5 πόντους και με σερί 10-0 πήραν τη νίκη στο πιο συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι της σεζόν με 78-88 !

Στα ομαδικά στατιστικά αντικατοπτρίζεται ο χαρακτήρας του ντέρμπι ! Οι ομάδες εκτέλεσαν με παρόμοια ποσοστά ( δίπονα 36-38%, τρίποντα 20-16%, βολές 52-51%), με τους νικητές να κυριαρχούν στα ριμπάουντ (55-74), μοιράζοντας λιγότερες ασιστ (18-5), κάνοντας περισσότερα κλεψίματα (9-14), πιο λίγα μπλοκ (8-2) και περίπου τα ίδια λάθη (18-16).

Player of the game ήταν με double double o Γιάννης Μπούρος με 10 πόντους, 25 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη. Πρώτος σκόρερ και κλειδί του αγώνα ήταν το πολυβόλο Αλέξανδρος Τριμμης με 42 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και 6 λάθη.

Καλύτερος των ηττημένων ήταν ο Γιώργος Μπιρζαμάνης με 23 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 1 λάθος.

Το παιχνίδι κρίθηκε στην τρίτη παράταση με τους νικητές να έχουν λίγο παραπάνω απόθεμα ενέργειας !