Οι Αιθέρες είναι στην επόμενη φάση του κυπέλλου, αφού επικράτησαν πολύ δύσκολα με 40-42 των Survivors Veterans στον αγώνα της 1ης φάσης της διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν μουδιασμένα το παιχνίδι, δείχνοντας να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην επίθεση. Οι Survivors Veterans είχαν μία μικρή υπεροχή, αλλά αυτή δεν μεταφράστηκε σε διαφορά στον πίνακα του σκορ. Για τους γηπεδούχους ο Πιτσίνιαγκας, ο Γκίζης και ο Χατζόγλου σήκωσαν το βάρος των επιθέσεων στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ από την άλλη ο Στάθης Τρύφος και ο Νικολετσόπουλος.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Survivors Veterans κράτησαν το προβάδισμα τους, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πάρουν διάφορα. Οι Αιθέρες έπαιζαν καλή άμυνα, αλλά ήταν άστοχοι στην επίθεση. Από την άλλη οι γηπεδούχοι, έβρισκαν περισσότερους τρόπους να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και να σκοράρουν.

Η τρίτη περίοδος ανήκε στους Αιθέρες. Ο Στάθης Τρύφος, ο Τσουχνικάς, ο Νικολετσόπουλος και ο Παντελάκης βοήθησαν σημαντικά στο σκοράρισμα για τους φιλοξενούμενους, με τον τελευταίο να είναι εξαιρετικός και στα ριμπάουντ. Η περίοδος αυτή έληξε με 8-15 επιμέρους σκορ και δεν ξεκαθάρισε τα πράγματα, αντίθετα έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Από τους γηπεδούχους σε αυτό το δεκάλεπτο ο Πιτσίνιαγκας πέτυχε κρίσιμα καλάθια και τους κράτησε στο ματς.

Με το σκορ στο 27-30 μπήκαν οι δύο ομάδες στο παρκέ για την τέταρτη και πιο καθοριστική περίοδο του αγώνα. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα το σκορ ήταν στο 39-39. Ο Τσουχνίκας θα σκοράρει 50 δευτερόλεπτα πριν το τέλος για το 39-41. Ο ίδιος παίκτης όμως κάνει αντιαθλητικό φάουλ στη συνέχεια στον Γκίζη. Ο παίκτης των γηπεδούχων ωστόσο πετάει την ευκαιρία και χάνει και τις δύο ελεύθερες βολές. Στην επαναφορά ο Τσιάγκος κερδίζει νέο φάουλ και πηγαίνει στη γραμμή της φιλανθρωπίας. Ευστοχεί στην πρώτη και κάνει το 40-41. Ο Τουχνίκας με βολή διαμόρφωσε το τελικό σκορ, ενώ πήρε και το επιθετικό ριμπάουντ από τη δεύτερη άστοχη για να λήξει το ματς.

Ο Στάθης Τρύφος με 14 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

Ο Ν. Νικολετσόπουλος παίκτης "κλειδί" πέτυχε 10 πόντους και είχε επίσης επτά ριμπάουντ, τρεις ασίστ.

Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Πιτσίνιαγκας με 21 πόντους.

Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες στο τέλος με τον Τσουχνίκα να πετυχαίνει τους τελευταίους κρίσιμους πόντους.