Σε ένα ματς που είχε μεγάλη αγωνία μέχρι το φινάλε του, οι Survivors Veterans κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα, κερδίζοντας στις λεπτομέρειες, τους Rum And Gun με 45-42 για την 4η αγωνιστική της AtlasLeague 3, στην περιφέρεια North του ΟΑΚΑ. Οι «Βετεράνοι» έχουν πλέον ρεκόρ 2-1, αφού έχουν κάνει και ένα ρεπό, ενώ έγιναν η πρώτη ομάδα που νίκησαν τους Rum And Gun, που έχουν πλέον 3-1.

Η νευρικότητα και η αστοχία ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά στην αρχή της αναμέτρησης. Αυτό είχε ως άμεση συνέπεια, το να έχουν τον πρώτο λόγο οι άμυνες. Για αυτό και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Veterans να έχουν ένα προβάδισμα με το χαρακτηριστικό 8-3.

Δεν άλλαξαν πάρα πολλά στη 2η περίοδο. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να μην βρίσκουν εύκολα καλάθια, οπότε και πάλι το αμυντικό κομμάτι κυριαρχούσε σε γενικές γραμμές. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν στα ίδια επίπεδα τη διαφορά, με σκορ 17-12 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετική, αφού και οι δύο ομάδες σκόραραν σαφώς περισσότερο. Οι Rum And Gun πάντως, ήταν αυτοί που είχαν καλύτερο ρυθμό σε αυτό το χρονικό σημείο και εν τέλει η 3η περίοδος τελείωσε με διαφορά ενός πόντου και συγκεκριμένα με 30-29 υπέρ των Veterans.

Όποιος και αν κέρδιζε αυτό το ματς, είναι αλήθεια ότι θα το δικαιούταν. Υπήρξαν δυνατές μάχες, με τους Rum And Gun να προηγούνται με 42-41, μέχρι που ο Γεωργόπουλος σκόραρε με τζαμπ σουτ από μέσω απόσταση και έβαλε μπροστά τους Veterans με 43-42 στα 37’’ πριν από το τέλος του αγώνα. Ο Μπριλλάκης αστόχησε σε λέι απ, στα 28’’ και ο Μακρής με 2/2 βολές στα 24’’, διαμόρφωσε το 45-42. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν τα κατάφεραν στην επίθεση που ακολούθησε, μιας και ο Γιώργος Φούντας πάσαρε, αλλά ο Γεωργόπουλος έκλεψε τη μπάλα.

MVP: Αναμφίβολα ο κορυφαίος ήταν ο Γεωργόπουλος, που πέτυχε 17 πόντους με 4/7 δίποντα και 3/9 τρίποντα, έχοντας επίσης 3 ριμπάουντ (1αμ.-2επ.), 3 κλεψίματα και 13 Efficiency. Επίσης, σκόραρε και το κρίσιμο καλάθι στα 37’’ πριν από τη λήξη.

Παίκτης-Κλειδί: Εδώ συναντάμε τον Μακρή, ο οποίος είχε 2 πόντους (2/2β., 0/2δ., 0/1τρ.), 5 ριμπάουντ (54αμ.-1επ.), 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 9 Efficiency. Συν το ότι διαμόρφωσε το τελικό σκορ με τις 2 βολές που πέτυχε στα 24’’ πριν από το φινάλε.

Που κρίθηκε το ματς: Οι Rum And Gun είχαν μια τελευταία ευκαιρία για ισοφάριση, αλλά ο Γιώργος Φούντας έκανε λάθος πάσα στην τελευταία επίθεσή τους, με τον Γεωργόπουλο να κλέβει τη μπάλα. Ουσιαστικά εκεί, τελείωσαν όλα.

Όσον αφορά στους Rum And Gun, ο Μπριλλάκης ήταν σαφέστατα ο κορυφαίος, κάνοντας νταμπλ-νταμπλ (12π., 17ρ., 2ασ., 2κλ.), ενώ είχε βοήθεια και από τον Καλυβιανάκη (12π., 5ρ., 5κλ.).

Πάμε και στα ομαδικά στατιστικά, όπου για τους Survivors Veterans μέτρησαν οι περισσότερες ασίστ και τα περισσότερα κλεψίματα που είχαν απέναντι στους αντιπάλους τους (12 έναντι 9 και στις δύο κατηγορίες). Το οξύμωρο είναι ότι νίκησαν, έχοντας 17 ριμπάουντ λιγότερα, δηλαδή 28 (15αμ.-13επ.), σε σχέση με τα 45 (29αμ.-16επ.) των Rum And Gun.