Βράδυ Πέμπτης στο Ίλιον, και στο άνοιγμα της αυλαίας της 7ης αγωνιστικής της West Atlasleague1 οι Royals (3-2) υποδέχτηκαν τους Mpasketikous (4-1) σε ένα παιχνίδι με αγωνιστική ένταση και ρυθμό και με ένα εξαιρετικό φίνις πήραν τη νίκη πιάνοντας στη βαθμολογία τους αντιπάλους τους.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησανμ με τον καυτό Πουλόποπουλο να βάζει τρία τρίποντα σερί (9 πόντοι) προηγούμενοι με 5-11, ωστόσο οι αντίπαλοι τους απάντησαν με το κρεσέντο του Δέδε (12 π) και σερί 12-0, για να προηγηθούν με 19-15 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Απαράλλαχτη η συνέχεια με τα συγκροτήματα να συνεχίζουν το τανγκό. Οι γηπεδούχοι με το δίδυμο Μότσιου - Δέδε (από 6π) να δίνει λύσεις στο ζωγραφιστό συντήρησαν μικρές διαφορές , ενώ οι Mpasketikoi με τα τρίποντα των Πουλόπουλου (6) και Γιαννακά (3) κρατήθηκαν κοντά, με το σκορ να είναι στο 37-32 στου δρόμου τα μισά.

Μετά την ανάπαυλα οι "πράσινοι" με τον Πουλόπουλο να βρίσκει το δρόμο από τα 6.75 (8π) και τον Κανάκη (6π) να συνδράμει στη ρακέτα ισορρόπησαν και παρά τις απαντήσεις του Μαργωμένου (6π) προσπέρασαν με 50-52 στο τριαντάλεπτο.

Στην τελική ευθεία είχαμε μάχη κατοχή με κατοχή. Το συγκρότημα του Καραλή έμεινε στον αφρό χάρησ τον διαστημικό Μαργωμένο (13π) που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, και παρέα με τον σταθερό Δέδε (8π) πήρε το προβάδισμα . Οι Mpasketikoi με τους Κουβαρά (6) και Πολίτη (5) προσπάθησαν να στείλουν τους αντιπάλους τους στη γραμμή της φιλανθρωπίας  πιέζοντας ασφυκτικά, αλλά οι Royals ήταν τόσο ψύχραιμοι όσο και εύστοχοι κατακτώντας το ροζ φύλλο με το τελικό 76-70.

Η στατιστική απεικονίζει το ντέρμπου που είδαμε εντός παρκέ. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 43-36%, τρίποντα 38-29%, βολές 64-60%). Πήραν τη μάχη των αιθέρων (46-36 ριπάουντ), έδωσαν παραπάνω ασιστ (21-18), έκλεψαν λιγότερες μπάλες (7-9) και συνακόλουθα υπέπεσαν σε πιο πολλά λάθη (14-9).

Mvp : Με double double o Bασίλης Δέδες (30π,11ρ,1ασ,1 κόψ και 5 λάθη). Προσπάθησε περισσότερο από τους ηττημένους ο εξίσου "διπλός" και αλάνθαστος Κώστας Κανάκης (12π,10ρ,4ασ και 1κλέψιμο).

Κλειδί : Με την απόδοση του στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πέτρος Μαργωμένος που είχε 22 πόντους ,6/11 τρίποντα, 8 ριμπάουντ,4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Στο δίδυμο Δέδε - Μαργωμένου επιθετικά καθώς και στο πιο καθαρό μυαλό των νικητών στο τέλος.