Βράδυ Παρασκευής στο Ίλιον, και στο κλείσιμο της κανονικής περιόδου της West Atlasleague1 οι έκτοι Royals (10-9) υποδέχτηκαν την έβδομη Ποσειδωνία (7-12) σε μια αναμέτρηση άνευ βαθμολογικού ενδιαφέροντος, με τη δεύτερη να κατακτά με άνεση το ροζ φύλλο ετοιμαζόμενη να αντιμετωπίσει στα playoff το Risko, ενώ οι αντίπαλοι τους θα συναντηθούν με τους Κ9 Bulls.

Σε απόλυτη ισορροπία κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο. Oι γηπεδούχοι σκόραραν με το δίδυμο Μαργωμένου και Δέδε ( από 6π έκαστος), με τους φιλοξενούμενους να ακολουθούν κατά πόδας με τον Ρέππα (6π) και τα τρίποντα των Σπηλιωτόπουλου και Κωστόπουλου, για το 17-16 στο τέλος του.

Απαράλλαχτη η συνέχεια με τα συγκροτήματα να συνεχίζουν το τανγκό. Οι Royals πήραν βοήθειες από τους Μαργωμένο, Δέδε, Οικονόμου (από 4π) και το τρίποντο του Αρτινού, με την Ποσειδωνία να σκοράρει με τους Ανδριόπουλο (4π) και Αθανασάκη (3π) με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 32-28.

Μετά την ανάπαυλα είχαμε το σόου του Αθανασάκη ! Λες και ήπιε το μαγικό ζωμό του Δρουίδη Νοβάρα (που χρησιμοποιήσε twin towers - και Ανδριόπουλο και Αθανασάκη μαζί ), ήταν κυριάρχος σε άμυνα κι επίθεση. Πέτυχε 21 πόντους οδηγώντας τους "μπλε" σε επιμέρους 14-31 και παρά τα τρίποντα του Φώτογλου (6π) η Ποσειδωνία πήρε διψήφια διαφορά (46-61) στο τριαντάλεπτο.

Τα τελευταία δέκα λεπτά κατέστησαν τυπική διαδικασία, καθώς οι ελλειπείς Royals (εξαμελής αποστολή) έμειναν με 4 παίκτες λόγω φάουλ των Κυριαζή και Δέδε. Σκόραραν οι Μαργωμένος (6) και Αρτινός (4) , ενώ στον ατνίποδα Ανδριόπουλος (6), Αθανασάκης (5), Αλαφούζος και Νικολακάκος (από 4π) συνέβαλαν στο τελικό 58-82 !

Στα στατιστικά , οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (36-56%), παρά τρίποντα (27-13%) ή βολές (83-66%). Πήραν τα ριμπάουντ (34-48), μοίρασαν σχεδόν διπλάσιες ασιστ (11-21), έκαναν παραπάνω κλεψίματα (5-7) και υπέπεσαν σε λιγότερα λάθη (12-8).

ΜVP με double double ποιός άλλος από τον Μπάμπη Αθανασάκη που είχε 31 πόντους, 14 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 1 μπλοκ και 1 λάθος. Καλύτερος των ηττημένων ο εξίσου "διπλός" Βασίλης Δέδες με 15 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 1 κλέψιμο και τρία λάθη.

Κλειδί της αναμέτρησης ο έτερος ψηλός Νίκος Ανδριόπουλος με double figures και 12 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 ασιστ κι 1 λάθος.

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Στο βάθος του ρόστερ αλλά και το εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο των νικητών.