Στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρώτου γκρουπ της North Atlas League II το Τρένο (14-1) συνάντησε το Σαββατόβραδο στο ΟΑΚΑ τους Saronic Hornuts (11-5), με τους δεύτερους να παίζουν εξαιρετικά κατά διαστήματα και να δείχνουν αντοχή, επιμονή και ψυχραιμία παίρνωντας τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου που τους φέρνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας !

Πολύ καλύτερα ξεκίνησαν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο δεκάλεπτο. Έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο, ήταν εύστοχοι, περιόρισαν σε μόλις 6 πόντους τους αντιπάλους τους και με το δίδυμο Ορφανίδη - Χασάπη (από 8π έκαστος) να τους καθοδηγεί επιθετικά προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά (6-20) στη λήξη του.

Κράτησαν το υψηλό τέμπο και στη συνέχεια (Κωτσοβίλης 4, Ορφανίδης 3) φτάνοντας ως το +16, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν κάπως τα πατήματα τους μειώνοντας με τους Μάλαμα (4), Πουλημένο, Τσιμώτα και Δημητρίου (από 3π) σε 23-33 στο πρώτο ημίχρονο.

Το Τρένο αντέδρασε μετά την ανάπαυλα. Ξεκίνησε με ένα επιμέρους 9-1 και μείωσε ως το καλάθι με ομαδικό παιχνίδι (Κιουρκτζόγλου 4, κι οι υπόλοιποι απ΄ένα καλάθι), όμως οι "Σφήκες" αντέδρασαν με τους Χασάπη (4) και Γουναρίδη (3) , για να κλείσουν την τρίτη περίοδο στο +8 (37-45).

Στην τελική ευθεία είχαμε γκραν κινιόλ. Οι γηπεδούχοι με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης ισχυρό πίεσαν στην άμυνα και με επιμέρους 15-6 χάρη στους Κιουρκτζόγλου (8), Πουλμένο (4) και Μάλαμα (3) όχι μόνο ισορρόπησαν , αλλά προσπέρασαν (52-51) στο τελευταίο δίλεπτο. Σε αυτό όμως το σημείο οι Hornuts έδειξαν πόσο ήθελαν αυτό το παιχνίδι. Με τον Χασάπη (8π) οδηγό και τους Ορφανίδη και Γουναρίδη (από 2π) ψύχραιμους διαχειρίστηκαν καλύτερα τις κρίσιμες επιθέσεις και κατέκτησαν μια μεγάλη νίκη με 54-57 !

Τα στατιστικά αποκρυπτογραφούν την παρουσία των ομάδων στο παρκέ. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα τρίποντα (12-22%) και βολές (59-67%) παρά δίποντα (51-33%). Πήραν τα ίδια ριμπάουντ (από 33), είχαν λιγότερες ασιστ (3-8) , κλεψίματα (8-9) και ένα παραπάνω λάθος (5-4).

Mvp του αγώνα με double double ήταν ο Xρίστος Xασάπης με 14 πόντους, 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 2 λάθη. Ο Κώστας Κιουρκτζόγλου ξεχώρισε για τους ηττημένους με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα και 1 λάθος.

Key player: Ο Γιώργος Ορφανίδης με 20 πόντους 7 ριμπάουντ, 1 μπλοκ κι ένα λάθος.

Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τους νικητές να αντέχουν στην πίεση !