Οι Elitήριοι έκαναν ένα πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο και πήραν τη νίκη που τους οδηγεί στην επόμενη φάση του Atlas Cup. Με 58-69 κατέκτησαν το ροζ φύλλο απέναντι στους Τσακορούκουνες που ξεκίνησαν δυνατά αλλά η συνέχεια δεν ήταν αναμενόμενη.

Τσακορούκουνες και Elitήριοι ξεκίνησαν με όρεξη τον αγώνα.  Οι φιλοξενούμενοι έχοντας τους αδερφούς Πατωνίδη σε καλή κατάσταση απέκτησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης στα πρώτα λεπτά. Οι Τσακορούκουνες στη συνέχεια απάντησαν με τον Κουλέντη να πρωταγωνιστεί στην επίθεση και προσπέρασαν μάλιστα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου πετυχαίνοντας και buzzer beater  (23-17).  

Οι Elitήριοι έκαναν την αντεπίθεση τους στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με τους αδερφούς Πατωνίδη, με αιφνιδιασμούς και καλή άμυνα έκαναν ένα επιμέρους 7-20 που τους έδωσε προβάδισμα επτά πόντων στο ημίχρονο. Δεν ήταν το καλό δεκάλεπτο τους αυτό για τους Τσακορούκουνες, που δεν βρήκαν λύσεις και κινήθηκαν χαμηλά επιθετικά.

Με σταθερή απόδοση οι Elitήριοι και με πολυφωνία στην επίθεση, από αδελφούς Πατωνίδη, Λαμπρόπουλο Ε., Λαμπρόπουλο Π και Αγιούμπ κράτησαν το προβάδισμα τους και έδειχναν να πατάνε καλύτερο στο παρκέ. Οι Τσακορούκουνες είχαν να αντιπαρατάξουν έναν Αρτινό που πάλευε μόνος του…

Κάποιες εκλάμψεις που είχαν οι Τσακορούκουνες δεν πτόησαν τους Elitήριους, που τρέχοντας στο γήπεδο και βγάζοντας αιφνιδιασμούς πήραν διψήφια διαφορά. Ο Θανάσης Πατωνίδης ήταν ηγέτης στο παρκέ και οι Elitήριοι έφτασαν με αυτοπεποίθηση και σιγουριά στο ροζ φύλλο.

MVP ο Θανάσης Πατωνίδης που τελείωσε το ματς με 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ!

Παίκτης «κλειδί» του αγώνα ο Ν. Κωνσταντινάκος που μπορεί να έμινε χωρίς πόντο, όμως είχε επτά ριμπάουντ, οκτώ ασίστ και δύο κλεψίματα!

Αρτινός και Δημόπουλος σήκωσαν το βάρος των επιθέσεων από την πλευρά των γηπεδούχων.

Οι Elitήριοι ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, χτύπησαν στον αιφνιδιασμό και έφτασαν στο ροζ φύλλο.