Γλίτωσε το χαρακίρι και πήγε στους 16 η ΠΑΡΤΟΥΖΑΝ!!

 

Με δύο ομάδες της Α1 να πατάνε στο παρκέ του ΟΑΚΑ η πρόκριση για τους 16 ήταν αμφίρροπη!! Βέβαια το παιχνίδι ήταν πολύ περίεργο. Ξεκίνησε με ντέρμπι, συνέχισε με Παρτουζαν και τελείωσε με Tune Squad, αλλά με τον Αρβανίτη να το βάζει στο τέλος έστειλε την Παρτουζαν στους 16.

 

Η πρώτη περίοδο ήταν κλειστή με τις ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ με το 16-17 για την Παρτουζαν. Το τρίποντο ήταν αυτό που τους έδωσε το προβάδισμα καθώς σημείωσαν 3 τα δύο από αυτά ο Θεοδωρόπουλος. Από την πλευρά των Tune Squad o Παπαδόπουλος με 6 και ο Τσάνταλης με 5 πόντους τους κράτησαν στο -1.

 

Το σκηνικό άλλαξε στην δεύτερη περίοδο με την Παρτουζαν να πατάει το γκάζι και με το τρέξιμο που έβγαλε στο παρκέ, κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο ημίχρονο με 32-46. Το δίδυμο Δούρου και Παπανικολάου ήταν φοβερό στο ανοιχτό γήπεδο και μαζί με τις μάχες που κέρδισε ο Αρβανίτης κάτω από τα καλάθια πήγε την διαφορά στο +14. Για τους Tune ο Ψάρρας που δεν είχε μπει στο πνεύμα του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο εμφανίστηκε στο παρκέ και με 8 πόντους προσπαθούσε να κρατήσει την ομάδα του.

 

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου το σκηνικό γύρισε σε ότι βλέπαμε στην πρώτη περίοδο με πιο σκληρές άμυνες και τα καλάθια να μην έρχονται συχνά. Με την Παρτουζαν να καταφέρνει να κερδίσει πάλι στο επιμέρους σκορ με 13-16 αυξάνοντας στο +19 την διαφορά που πέρασε και τους 20 μέσα στο δεκάλεπτο.

 

Η τελευταία περίοδος μας επιφύλασσε μία μεγάλη ανατροπή. Ο Ψάρρας ήταν ασταμάτητος και με 15 πόντους στην περίοδο πήγε να φέρει τα πάνω κάτω. Η Παρτουζαν έπαθε ένα μπλακ αουτ σκόραρε μόλις 8 πόντους βλέποντας το +19 να εξαφανίζεται. Με τον Τριαντάφυλλο να ισοφαρίζει στο τελευταίο λεπτό στο 68-68 όλα παίχτηκαν στις δύο τελευταίες φάσεις για τις δύο ομάδες. Με την ομάδα του Κρητικού να παίρνει τελικά την πρόκριση από την ασιστ του Παπανικολάου στον Αρβανίτη και αυτό με κρύο αίμα έκανε το 68-70. Μια επίθεση είχαν με 5 δευτερόλεπτα το Tune Squad αλλά δεν κατάφεραν να δώσουν την μπάλα στον καυτό Ψάρρα και τελικά δεν κατάφεραν ούτε να σουτάρουν.

 

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ψάρρας σημείωσε 31 πόντους με 4/5βολ. 6/10διπ. 5/14τρ. μάζεψε 17(9-8) ριμπάουντ, 2ασ. και 1 κλεψίματα με 34eff!

 

MVP: Ο Αρβανίτης έβαλε το μεγάλο καλάθι και έδωσε την νίκη στην ομάδα. Τελείωσε με 8π. με 2/2βολ. 3/5δ.  15ρ.(12-3) 2ασ. και  22eff!!!

Παίκτης-Κλειδί: Ο Παπανικολάου με την ασιστ που έδωσε στο νικητήριο σουτ αλλά και τους 18 πόντους και τα 8 ριμπάουντ.

Που κρίθηκε το ματς: Το ματς ήταν ντέρμπι και με τις ελλείψεις των ομάδων πήγε στο σουτ τελικά η πιο ψύχραιμη ομάδα στις δύο τελευταίες φάσεις πήρε και το ματς.