Στην πρεμιέρα της έκτης αγωνιστικής της West Atlasleague1 o εκ των πρωτοπόρων Uncle Drew (4-1), παρότι με μόλις μια διαθέσιμη πεντάδα στην αποστολή,  υπέταξε το βράδυ της Πέμπτης στο Sala Sport τους Elitήριους (3-2)  και φτάνοντας σε υψηλά επίπεδα απόδοσης παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου.

Οι ομάδες συμβάδισαν καθόλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο ζεστοί προηγούμενοι με 3-9 χάρη στους Μπαμπλέκο (4) και Βέλλη (3), όμως οι αντίπαλοι τους ισορρόπησαν γρήγορα με τα τρίποντα του Κανδηράκη (6π)  προσπερνώντας στο τέλος της με 14-13.

Οι ομάδες συμβάδισαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν δέσποζε η μονομαχία Χαλκιόπουλου - Μπούτου. O πρώτος είχε 10 πόντους και μαζί με τον Αγγελογιαννόπουλο (6π) ήταν οι μοναδικοί σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ ο δεύτερος είχε 9 και παρέα με τον Λαμπρόπουλο (5) ήταν οι πρωταγωνιστές των Elitήριων. Σκορ ημιχρόνου 32-28.

Το μπρα ντε φερ κράτησε ως τα μέσα της τρίτης περιόδου. Ο "Θείος" με μηχανοδηγό τον Χαλκιόπουλο (ακομα 9) και συμπαραστάτη τον Αγγελογιαννόπουλο (5) έτρεξε ένα επιμέρους 8-2 και παρά τους 10 πόντους του Μπούτου πήρε διαφορά έξι πόντων (49-43) στο πέρας της.

Στην τελική ευθεία ο Χ-factor της αναμέτρησης ήταν ο Μπονάτσος. Ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, κυριάρχησε στις ρακέτες, έβαλε και τριποντάκι, και μαζί με τον Χαλκιόπουλο (9π) έφτιαξαν ένα φονικό δίδυμο στο ζωγραφιστό, που έδωσε έξτρα ώθηση στους γηπεδούχους να πάρουν διψήφια διαφορά. Στην αντίπερα όχθη οι προσπάθειες των Λαμπρόπουλου (7) και Μπούτου (6) δεν ήταν αρκετές, με το τελικό 77-60 να χαρακτηρίζεται απόλυτα δίκαιο.

Τα στατιστικά αποτελούν καθρέφτη της παρουσίας των ομάδων στο παρκέ. Οι νικητές εκτέλεσαν πολύ καλύτερα δίποντα (61-32%) και βολές (78-52%) παρά τρίποντα (14-27%). Υστέρησαν στα ριμπάουντ (40-47), μοίρασαν δύο λιγότερες ασιστ (14-16), ενώ είχαν διπλάσια κλεψίματα (14-7) κι ως εκ τούτου υπέπεσαν σε λιγότερα λάθη (11-18).

Mvp :  Με double double παίζοντας ο σούπερ Μάρκος Χαλκιόπουλος που είχε 34 πόντους, 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ,2 κλεψίματα & 3 λάθη ! Πολυτιμότερος για τους ηττημένους ο εξίσου "διπλός" και αλάνθαστος Ηλίας Μπούτος με 14 πόντους, 12 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Κλειδί : Με το τρομερό του φίνις ο Σπύρος Μπονάτσος που είχε 14 πόντους, 12 ριμπάουντ (double double), 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 2 λάθη.

Που κρίθηκε ο αγώνας : Στην αντοχή και το καθαρό μυαλό των νικητών.