Για την 20η αγωνιστική της South Atlas League Ι το βράδυ της Δευτέρας στον Κορυδαλλό οι VIP by Ariantique (10-6) φιλοξένησαν τους Ελλάνιους (5-11) και "ντούμπλαραν" τις νίκες τους μέσα στη σεζόν πιάνοντας καλή απόδοση μετά τα πρώτα δέκα λεπτά !

Ισορροπήμενα μπήκαν στο γήπεδο οι ομάδες . Οι γηπεδούχοι βρήκαν στόχο με τους Ζευγώλη (6) και το τρίποντο του Παπαδόυλου ενώ οι αντίπαλοι τους απαντούσαν με τους Βερεντζιώτη, Κολέγκα, τούτση (από 4π) και Ηριώτη (3) προηγούμενοι με 13-15 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Στη συνέχεια οι VIP πίεσαν στα μετόπισθεν κι ανέβασαν στροφές. Επιθετικά φρόντισαν οι Παπαδάκης (6π), Ζευγώλης (4) και το τρίποντο του Βέλλη ενώ η άμυνα τους περιόρισε τους φιλοξενούμενους σε μόλις 6 πόντους (Τουφεξής 3), αποκτώντας διψήφια διαφορά (31-21) στη μέση της διαδρομής.

Δεν άλλαξαν πολλά μετά την ανάπαυλα. Ο Ζευγώλης ήταν ζεστός από τη μία πετυχαίνοντας 9 πόντους και μαζί με τους Σουλινάρη και Πλυτά (από 2π) κράτησαν τη διαφορά σε διψήφια απόσταση για τους VIP παρά τις απαντήσεις των Ηριώτη (7π), Κολέγκα και Χατζηδάκη (από 2π), για να φτάσουμε στο τριαντάλεπτο με το σκορ στο 43-32.

Στην τελική ευθεία οι Ελλάνιοι προσπάθησαν αρκετά να ρίξουν τη διαφορά με τον δραστήριο Χατζηδάκη (8π) και τα τρίποντα των Βερεντζιώτη (6) και Τσάτοβ (3) και πλησίασαν ως τους 5 πόντους τρία λεπτά πριν τη λήξη. Οι VIP ωστόσο με τον Βέλλη πρωταγωνιστή (8) και τη βόμβα τριών πόντων του Λεωτσάκου δεν τους επέτρεψαν να απειλήσουν περισσότερο φτάνοντας στο ροζ φύλλο με το δίκαιο τελικό 58-50 .

Η στατιστική καταμετρά τα δεδομένα εντός των γραμμών. Οι νικητές σούταραν καλύτερα δίποντα (36-23%) και τρίποντα (38-22%) παρά βολές (60-62%). Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (57-37), μοίρασαν περισσότερες ασιστ (18-15), έκλεψαν λιγότερες μπάλες (10-13) και υπέπεσαν σε παραπάνω λάθη (22-13).

Mvp : Ο Κύρκος Σουλινάρης με 6 πόντους, 15 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 4 λάθη. Καλύτερος για τους ηττημένους με double double ο Άκης Βερεντζιώτης που είχε 11 πόντους, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 7 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 1 λάθος.

Κλειδί : Ο Δημήτρης Ζευγώλης με 21 πόντους, 1 ριμπαουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη.

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Οι νικητές ανέβασαν ρυθμό μετά το πρώτο δεκάλεπτο, πήραν διαφορά και την συντήρησαν δίχως μεγάλη δυσκολία ως το τέλος !